Otvorene predavanje „Povjerenje u partnerskim odnosima“

Kada nas netko pita što nam je najvažnije u partnerskom odnosu, prvo što nam padne na pamet je da kažemo, ljubav! To je, naravno, u redu, no, da bismo razvili kvalitetan ljubavni odnos, nužno je povjerenje. Povjerenje je osnova svake uspješne veze, mada se često ne percipira kao takvo, ali prava je istina da u intimnom odnosu u kojem nema povjerenja, ne može biti ni ljubavi!

Povjerenje za sobom povlači pitanja kao što su: „Jesi li tu za mene?“, ili „Mogu li računati na tebe?“ Stoga je ono vezano uz djela i djelovanje, a ne uz riječi i razmišljanje. Izraz „Walk the talk!“ u ovom je slučaju pravilo i nužnost. Sebe i svoju ranjivost možemo bez straha razotkriti samo pred onim partnerom u kojeg imamo povjerenja, koji neće ismijati naše mane, a bit će oslonac u trenucima nesigurnosti. S takvim partnerom intimnost odnosa će se produbljivati svakim novim iskazom povjerenja u njega.

Povjerenje, intimnost i samopoštovanje u bliskoj su vezi kada je u pitanju građenje kvalitetnih odnosa s drugim ljudima. Ne možemo reći da je za uspješnu intimnu vezu ijedno od toga važnije, ali treba naglasiti da sve počinje kvalitetnim odnosom sa samim sobom - razumijevanje vlastitih osjećaja i s njima povezanih postupaka osnova je za razumijevanje drugih ljudi i povjerenje koje ćemo im pokloniti.

Za sve one koji žele čuti više na temu povjerenja, 21. studenog 2017. u 18,00 sati održat će se otvoreno predavanje „Povjerenje u partnerskim odnosima“, na adresi Strojarska cesta 22.

Ulaz je besplatan.

Prijave s imenom i prezimenom i nazivom predavanja molimo šaljite na
email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.ili SMS na mob 098 451 453

Prijave su obavezne.

Predavač: Dorijan Burčul – Terapeut/savjetnik