Škola bubnjanja za djecu

Kroz proteklih deset godina vođenja radionica primijetio sam da je bubnjanje jedna izuzetno pozitivna aktivnost koja nam čini dobro na emocionalnoj, fizičkoj i socijalnoj razini.

Kod djece je bubnjanje dobro za razvijanje tolerancije jer uče slušati i paziti jedni na druge dok sudjeluju u ritmičkoj komunikaciji. Fokus na zajednički cilj ih dovodi do grupne suradnje u kojoj se osjeća jednakost, bez obzira na dob i razinu vještine. Uče se samokontroli i granicama jer svi moraju svirati jednako i u isto vrijeme, poštivajući zajednički ritam. Zbog postepenog savladavanja zadataka i ritmova dolazi do osjećaja uspjeha što podiže samopouzdanje te može olakšati i suočavanje s neugodnim emocijama.
Bubnjanje je dobro kao mentalna aktivnost jer se na jednostavan i zabavan način pospješuje pažnja i memorija što je posebno dobro za djecu. Kroz jednako angažiranje lijeve i desne ruke dolazi do povezivanja između polutki mozga što ima mnoge zdravstvene blagodati. Bubnjanjem se na kreativan i zabavan način vježba koordinacija pokreta, sluh i ritmičnost što može biti od koristi za bilo kakav drugi glazbeni instrument.

Bubnjanje u krugu je aktivnost koja svoje korijene vuče iz Afričkog bubnjanja. To je grupno muziciranje u kojemu krajnji cilj nije savršenstvo sviranja ili kompleksnost glazbenog izričaja, već zabava, rekreacija i osjećaj povezanosti s grupom. Da bi se sudjelovalo u grupnom bubnjanju nije potrebna vještina sviranja bubnja niti razumijevanje glazbe, pa čak niti dugogodišnje iskustvo sviranja nekog instrumenta. Bitna je dobra volja i želja za sudjelovanjem.
Bubanj je kao instrument sam po sebi toliko jednostavan da osoba već u prvom susretu s bubnjem može početi svirati i pratiti grupni ritam. Zbog toga je bubnjanje u krugu jedno od najkvalitetnijih i najpopularnijih oblika terapije glazbom.

Radionicu vodi Marko Borić
Marko je godinama vodio tečajeve u Sveučilištu u Sesvetama gdje je stekao iskustva u radu s djecom. Podučavanjem Afričkog bubnjanja za djecu i odrasle se bavi od 2007. godine. Do tada je vodio mnoge kreativne radionice u sklopu škola i vrtića od kojih bi izdvojio edukativne radionice u Zagrebačkom Zoološkom Vrtu. U osnovnoj školi Sesvetska Sopnica je radio s grupom djece koja su imala probleme u ponašanju što je kroz ciklus radionica dovelo do jako dobrih rezultata. Osim vođenjem tečajeva bavi se i izradom Afričkih i Indijanskih bubnjeva, te kroz konstantnu edukaciju radi na poboljšanju svojih vještina kao učitelj.

Za tečaj nije potreban vlastiti bubanj.
Radionice su namijenjene djeci osnovnoškolske dobi.

Osnvna škola Trnsko. (mapa)
Srijedom od 18 sati. (traje 60 minuta)

Cijena je 200 kn mjesečno (4 sata)
Prvi, ogledni sat je besplatan.
Na radionicu možete dijete uključiti i naknadno!


Za dodatne informacije nazovite 0918815332 Marko

Prijave preko donje prijavnice....

 

bubnjanje za djecu 2