SLOBODA I SUDBINA – dvije niti života | predavanje i diskusija

Institut za waldorfsku pedagogiju vas poziva na predavanje i diskusiju o slobodi i sudbini! 
Svaka biografija, svaki život je jedinstven. Za svaki korak u mom životu odgovoran/na sam sam/a. Stoga je glavni motiv mog života sloboda. Jedino ja sam/a mogu odlučivati o svome životu. Čak i ako sam ponekad neodlučan/na i slab/a, moja slobodna volja je osnova mog života.

S druge strane, dolazim u situacije u kojima moram razvijati odgovornost za svoju slobodu. A, uvjeti s kojima se ja susrećem su potpuno različiti od uvjeta s kojima se susreću drugi ljudi oko mene. Moja sloboda je različita od slobode drugih ljudi. 

Pronaći način kako živjeti svoju slobodu u susretu s uvjetima koji dolaze izvana – izraz je odgovornosti i odgoja svakog pojedinca. Ljudska sloboda razumljiva je samo u kontekstu pojedinog života, pojedine sudbine. Zanimljivo je istražiti izvor iz kojeg dolaze naši osobni životni uvjeti, naša sudbina... 

Predavanje: SLOBODA I SUDBINA – dvije niti života
Vrijeme: utorak 12.6. 2018. od 17.00 do 20.30 sati

Mjesto: Waldorfska škola u Zagrebu, Jakuševečka 6
Predavač: dr. sc. Wolfgang Sassmanshausen

Kotizacija: 120 kn; za studente IWP-a, roditelje waldorfske škole i nezaposlene iznosi 90 kn 
U kotizaciju su uračunata predavanja i osvježenje u pauzama.

Wolfgang Sassmanshausen je predavač na studijima za waldorfske odgajatelje i učitelje, autor nekoliko knjiga o predškolskom odgoju, savjetnik za socijalna i pedagoška pitanja u waldorfskim školama i vrtićima.

Molimo Vas da zbog ograničenog broja sudionika svoju prijavu pošaljete što ranije e-mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefonom na 098 91 98 813 te da svoju uplatu izvršite odmah po potvrdi prijave, a najkasnije do 9.6.2018. na račun Instituta HR4124840081105190451.

Institut izdaje potvrde za sudjelovanje



Photo by Chris Lawton on Unsplash