„POGLED PREMA UNUTRA“ -tri jednodnevne radionice za osnaživanje i osobni razvoj

Fizičke promjene možemo lako uočiti kada se pogledamo izravno ili putem ogledala no kako pratimo psihičke promjene, ono što se događa „unutra“?

„Pogled prema unutra“ je ciklus od tri jednodnevne iskustveno-terapijske radionice namijenjene onima koji žele pogledati u sebe i učiniti korak prema vlastitoj dobrobiti. Za sve koji su zainteresirani za dugoročniji iskustveno-terapijski rad postoji mogućnost uključivanja u novu terapijsku grupu koja na jesen počinje s radom, a sastajat će jednom mjesečno. Sudjelovanje na radionicama ne obvezuje sudionike za nastavak rada već je prilika za upoznavanje grupne terapije i psihodramske metode.

Ciljevi radionica:

♦ stvoriti sigurno i zaštićeno okruženje poticajno za grupni rad,
♦ omogućiti sudionicima aktivnosti kroz koje će doći u kontakt sa sobom, svojim potrebama, željama, mislima i osjećajima,
♦ predstaviti grupnu terapiju psihodramu.

Što ćete dobiti za sebe sudjelovanjem na radionicama:

♦ naučiti kako prepoznati vlastite autentične potrebe,
♦ bolje upoznati sami sebe (vidjeti se drugim očima),
♦ neke odgovore na svoja pitanja,
♦ iskustvo terapijskog grupnog rada,
♦ emocionalno rasterećenje i osnaživanje,
♦ jasniju viziju sebe i svoje budućnosti.

Na svim radionicama će se uz psihodramske tehnike koristiti i druge kreativne tehnike poticajne za istraživanje i izražavanje sebe kao što su asocijativne (projektivne) karte i likovne tehnike.

Radionice će se održavati tijekom kolovoza subotom, a svaka radionica bavit će se jednom temom.

Subota, 11.08.2018., 10 – 17 sati „Slika o sebi“

♦ Što vidim kad se pogledam u ogledalo?
♦ Što vidim kad pogledam „u sebe“?
♦ Kakva je to slika, od čega se sastoji?
♦ Kako sam/a sebe vidim, a kako me drugi vide?

Subota, 18.08.2018., 10 – 17 sati „Spontanost, kreativnost i kvaliteta života“

♦ Spontanost i kreativnost su dva koncepta psihodramske metode čija važnost posebno dolazi do izražaja u današnjem modernom tehnološkom i birokratiziranom društvu gdje je i čovjekov način života postao u velikoj mjeri mehaniziran
♦ Na radionici ćemo osvještavati vlastiti doživljaj spontanosti i kreativnosti, povezanost s kvalitetom života i istraživati mogućnosti kako spontanosti i kreativnosti dati više prostora u svakodnevnom životu i aktivnostima

Subota, 25.08.2018., 10 – 17 sati „Prošlost, sadašnjost, budućnost“

♦ Kako su povezani prošlost, sadašnjost i budućnost?
♦ Kako na viziju budućnosti utječu naša iskustva iz sadašnjosti i prošlosti?
♦ Što nas zanima/brine/veseli u vezi budućnosti?
♦ Kako bolja povezanost sa samim sobom i vlastitim potrebama utječe na sadašnje životne izbore čije posljedice će biti vidljive tek u budućnosti?

Voditeljica: Ivana Vlahek Teskera
Vrijeme održavanja: 10 do 17 sati
Mjesto održavanja: Mozaik Studio Teskera, Pirinova 12 a, Zagreb

Kotizacija: 400 kn po jednoj radionici
Ukoliko ste zainteresirani za pohađanje više od jedne radionice ostvarujete popust od 10% za dvije radionice (720 kn) odnosno 15% za sve tri radionice (1.020 kn)

Max broj polaznika po radionici: 10 sudionika

Prijave na radionicu se vrše putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. nakon čega vam dostavljamo račun. Uplata se vrši na žiro račun Mozaik Studia Teskera, IBAN: HR7524020061140294594, Erste&Steiermarkische bank.

Da bi prijava postala važeća potrebno je uplatiti kotizaciju najkasnije dva dana prije održavanja radionice.

Radionica je namijenjena odraslim polaznicima.

O voditeljici: Po zanimanju sam profesionalni pomagač. Rad s ljudima započela sam kao socijalna radnica, a kasnije sam, uz stalno stručno usavršavanje, nastavila kao supervizor psihosocijalnog rada i psihodramski terapeut (ECP). U svom radu kombiniram znanja i vještine stečena tijekom 15 godina neposrednog rada s najrazličitijim ljudskim problemima i poteškoćama. Zaposlena sam u vlastitom obrtu Mozaik Studio Teskera gdje provodim radionice, edukacije, supervizije i psihoterapiju.

Veselim se zajedničkom radu i druženju s Vama!



Source: pixabay.com