VIKEND RADIONICA: “Moje sigurno mjesto”

24 – 26.5. 2019. u Zagrebu

Ova će radionica biti iznimno u vikend formatu, kako bi je mogle polaziti osobe koje ne žive u Zagrebu​. Budući da je ta radionica uvjet za upis u  našu školu osobnog razvoja, moramo je omogućiti svima. (Inače se  sastoji od 8 dolazaka po sat i pol ili dva, sve to u dva tjedna).
Ponuđeni  su termini u dvije grupe tijekom tog vikenda. Broj sati i sadržaj će biti potpuno jednaki kao u dvotjednoj radionici.

Je li taj program za vas?
♦ ako vam je većina tehnika preagresivna
♦ ako vam je prebrzo i previše
♦ ako želite životnost
♦ u svom ritmu
♦ prema trenutnim mogućnostima
♦ malo teorije, praksa i alati
♦ odmah dobar osjećaj

Što dulje radim, radim sve sporije, laganije i nježnije. Sve se više udaljavam od početnih tehnika i vidim da taj pristup donosi bolje rezultate. Ključne riječi oko kojih se vrti ovaj rad su povjerenje i sigurnost. Također, vrijeme. Mnogo vremena.
Na tom tragu nastaje ovaj ciklus radionica namijenjen svima onima koji se ne osjećaju sigurno, prisutno i dobro došli ili su uglavnom u glavi, a tijelo osjećaju samo kad nije dobro. Možda čeznete za kontaktom, a bježite od njega. Ili vam je često nelagodno, nesigurno, ponekad mučno. Ili ste drugima previše… Ako se prepoznajete u nečemu, to bi bio program za vas. Nisu predviđeni procesi, kopanje, priče. Malo teorije te alati i praksa.

Previše

Nekim ljudima je previše i meditacija, ne mogu osjetiti svoje tijelo iznutra, ne mogu zatvoriti oči. Nekima je previše neka vrsta joge, protok im je presnažan. Neki ne mogu raditi vježbe disanja, odmah im je mučno. Netko ne može ni plesati, pokret podiže povraćanje, slabost. Sve se to događa ljudima, niste jedini. Ako ste hipersenzibilni i neki pristupi su vam previše ili čak agresivni, ovaj je program namijenjen vama. Uz malo teorije, radit ćemo jednostavne vježbe koje imaju brzi učinak da se naučite sami regulirati. Možete ih odmah primjenjivati u svakodnevnom životu.
Program nije dio Školice, otvoren je i ženama i muškarcima.
Teorija – naučit ćete što se događa s vašim sistemom, zašto vam se događa to što vam se događa.
Praksa – naučit ćete umiriti svoj sistem, osjetiti sigurnost, dopustiti užitak. Preporučuje se raditi zadaće te prakticiranje naučenog kod kuće. Nema pritiska, gušenja, ne morate ništa preko svojih granica. Manje je više – to je pravilo ovog rada.

Povjerenje

“To je otpor” – čuli ste rečenicu bezbroj puta, kad su vas gurali u nešto što je bilo prerano i previše. Vaše je tijelo upozoravalo da ne treba u to ići, bilo vas je sram da ste sporiji od drugih, “neuspješniji”, podigla se mučnina, smrzli ste se. “Idi u ljutnju” – tjerali su vas, a vrijeme za ljutnju se pojavilo tek nekoliko godina kasnije. Izgubili ste povjerenje.
Drugi vjeruju da znaju što biste i kako biste vi trebali napredovati. To nitko ne zna. Povjerenje u tijelo, povjerenje u vrijeme, povjerenje u mirovanje, povjerenje u sebe, povjerenje u mene. Sve se to gradi. To su nježne biljke. Povjerenje je sveto.


Raspored rada

Raspored vikend radionice 24 – 26.5.2019.

Prva grupa (preporučeno polaznicima iz Zagreba i okolice):
Petak, 24.5. od 15 do 18 sati
Subota, 25.5. od 9 do 15 sati (s pauzom od jednog sata)
Nedjelja, 26.5. od 16 do 22 sata (s pauzom od jednog sata)
Druga grupa (preporučeno polaznicima “putnicima” iz drugih dijelova Hrvatske):
Petak, 24.5. od 19 do 22 sata
Subota, 25.5. od od 16 do 22 sata (s pauzom od jednog sata)
Nedjelja, 26.5. od 9 do 15 sati (s pauzom od jednog sata)

Ovaj je program obavezan kao priprema, uvod u troipolgodišnju školu osobnog razvoja Novi život Nova Ja (“Školicu”) – novu generaciju upisujemo do kraja srpnja 2019., a počinjemo s nastavom krajem rujna 2019.

Unatoč tomu, ne znači da je program samo za početnike. Bili iskusni ili tek počinjete, svejedno, osjetljivost na podražaje i sve gore navedeno su kriteriji za ovu radionicu.

Više saznajte na web stranici:
http://www.nadja.hr/nova-ja-2/moje-sigurno-mjesto-ciklus-radionica/

Cijena programa:
Cijena: 1300 kn, plativo u dvije rate po 650 kn, do početka nastave.
Polaznice škole Novi život Nova Ja imaju popust 10% (1170 kn – 2 x 585 kn)
Prijave: Zadnji rok za prijavu je 20.5.
Prijava je važeća uplatom nepovratne akontacije od 250 kn koja je dio prve rate. Uplatom akontacije rezervirate mjesto u grupi.
Mjesto održavanja: Derenčinova 22, Zagreb (blizu Kvatrića)
Voditeljica: Nadja Skazlić, podrška i savjetovanje po integrativnoj tjelesnoorijentiranoj metodi – o meni
Podaci za plaćanje su ovdje: Kontakt
Informacije i prijave:
Nadja Skazlić, autorica programa Novi život Nova Ja
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Telefon: 095 199 35 32
Web stranica: www.nadja.hr

PRIJAVITE SE PREKO DONJE PRIJAVNICE.