Radionica kuhanja: “Kesten i bundeva”

Pridružite nam se na novom ciklusu radionica kuhanja koje započinju od 8.10. radionicom “Kesten i bundeva”.
Kesten i bundeva uklapaju se u jesensku dekoraciju doma i vrta, no još su vrednije kao dio sezonske prehrane. Svi smo kušali kuhane ili pečene kestene, ali od ove energetski bogate namirnice možemo spravljati razna jela poput juhe. Kesten spada u orašaste plodove i kao takav jedini sadrži vitamin C.

Osim toga, bogate je vitaminom B6, kalijem, folnom kiselinom i vlaknima. Od kestena se može napraviti i brašno zbog visokog udjela ugljikohidrata. Pokazuje se idealnim za sportaše te osobe oboljele od kardiovaskularnih i bubrežnih bolesti. Čaj od lista kestena dobar je saveznik u borbi protiv astme i bronhitisa. S druge strane, bundeva prepoznatljiva po jarko narančastoj boji ukazuje na to da je bogata beta karotenom-snažnim antioksidansom. To znači da bundeva pridonosi borbi protiv slobodnih radikala, sprečava razvoj tumora i jača imunološki sustav. Bogata je raznim vitaminima i mineralima i kao takva dio je liste namirnica kod raznih bolesti i poremećaja: zatvor, debljina, upale debelog crijeva, artritis, giht, smanjivanje kolesterola, problemi s mokraćnim mjehurom i prostatom itd. Bundeva je veoma zahvalna namirnica u kuhinji jer je od nje moguće spraviti pite, juhe, slastice i ostala jela. U prehrani se koristi i bučino ulje, bundevine sjemenke i bučino brašno.

Na radionici kuhanja posvetit ćemo se pripremi slatkih i slanih jela od bundeve: juha od kestena, bundeva na slani način te nutritivno bogate slastice od jesenskih plodova. Radionica će se održati u utorak 8.10. od 17:30-19:30

sati.
Zbog ograničenog broja mjesta prijava je obavezna.
Prijaviti se možete putem obrasca na kraju teksta ili putem navedenog kontakta.

Svi polaznici sudjeluju u pripremi i kušanju jela te dobivaju listu recepata. Osim toga, očekuje vas interaktivna edukacija o navedenim namirnicama i kuhanju.
Mjesto održavanja: Antunovac 27, Zagreb, Adhara centar
Kontakt: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili 099 331 4304
Više o ostalim radionicama saznajte na linku.

Adhara logo

Adhara 
+385 99 331 4304
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
http://adhara.hr
Antunovac 27,10000 Zagreb

Image by Leslie Eckert from Pixabay