Srce zime – od hladnog tuša do zimskog mora

Na online tečaju Srce zime postanite otporniji na hladnoću, energičniji i zdraviji. Manje odjeće, bilo da ste budni ili spavate. Jutarnji hladni tuš i prirodni high do večeri. Manje infekcija dišnih puteva. Koliko? Moje iskustvo u tri godine je šest puta manje.

Kao i mnogima, izlaganje hladnoći donijelo mi je više energije, bolje raspoloženje i zdravlje zimi. Naši preci ne samo da su podnosili su velike temperaturne raspone, već su kroz njih napredovali. Odjek ove činjenice nalazimo u dugovječnosti čestih posjetitelja finskih sauna gdje suhu vrelinu kolibe izmjenjuju s kristalnom hladnoćom jezera. Žare se i hlade svi, ne samo mladi i sportaši.

Ne stanete li na tuširanju, postat ćete cjelogodišnji plivači i plivačice, s lakoćom ulaziti u mora, rijeke i jezera bez obzira na godišnje doba, uvijek. Jadran zimi osvježava, izvori i rijeke ispod 10C oduševljavaju, a jarunski led na 2 ostavlja bez teksta.

Što kažu prijatelji kupači u zimskom Jarunu intervju u Jutarnjem

Metoda je jednostavna, u početku izazovna. Zimogrozni, u koje se više ne ubrajam, bit će najsretniji kad se probiju kroz početnu nelagodu.

Igor Š. o tečaju : Već se skoro dvije godine tuširam se hladnom vodom ali nikako da dođem do ugode i smirim dah, pušem k’o fićo na Gornjem jelenju… Na tečaju Srce zime naučio sam mišiće postupno priviknuti na hladnoći i stvar šljaka ludo! Napokon dišem i guštam pa čak i meditiram pod ledenim tušem, a osjećaj poslije je još luđi!

Naučite se sigurno i postupno izlagati hladnoći. Koliko je stvar glave, a koliko fiziologije, kako sigurno pomicati granice? Počinjemo 1.10.2019. Od opreme trebate vezu na internet i tuš.
Šest tjedana tečaja i online podrška je 150 kn.

D.R. “Yoga Zagreb”, Zvonimirova 77, Zagreb, HR6523600001101865462, tečaj “Srce zime”.
Potvrde o uplati: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Foto: https : // commons. wikimedia. org /wiki/ File:Ice_swimming_in_Turku.jpg