4. DANI AYURVEDE - SEMINARI I RADIONICE

SEMINARI I RADIONICE KUHANJA IZ AYURVEDE:

4. DANI AYURVEDE U ZAGREBU od 14.-18.11.2019. uključuju edukaciju naših polaznika kroz teoriju i praksu. Donosimo tri razližite, ali komplementarne aktivnosti kojim se stječu osnovna znanja iz Ayurvede. Pozivamo Vas da se pridružite ovoj jedinstvenoj prilici i saznate kako Ayurveda pomaže čovjeku na prirodan i holistički način.

  • Radionica „Ayurveda za svakoga“-certificirana edukacija

-osnovni prinicipi u ayurverdi na lagan i praktičan način
-u 3 dijela: petkom, od 17:30-20:30 h (22. studeni 2019., 10. i 24. siječnja 2020.)
(Teme: dosha, agni, ama, dinacharya, rithucharya, panchakarma, čišćenje jezika, kućna nasya, doručak prema doshama, prehrana prema doshama, cjelovit ayurvedski obrok, 6 okusa, priprema kućnih pripravaka za balansiranje dosha i dugovječnost)
Više o radionici “Ayurveda za svakoga” kliknite na http://adhara.hr/tecaj-ayurveda-za-svakog-seminari-i-radionice/

Stručni tim:

U izvođenje programa uključen je cijeli stručni tim Adhara centra: mr.sc. Irena Švenda mag. nutr., savjetnica ayurvedske medicine (B.Sc in Ayurveda), Eni Berger dipl.ing., ayurvedski i aroma terapeut, Zrinka Babić, univ. bacc. soc., koordinatorica centra., voditeljica yoge Daliborke Pašić, voditeljica yoge Martina Vizek.

irena 2O mr.sc. Ireni Švenda, mag.nutricionizma, B.sc. in ayurveda fitoterapeutkinja, voditeljica terapijske yoge
Irena Švenda, na Prehrambeno – biotehnološkom fakultetu u Zagrebu paralelno polazi dva studija koje 2003. godine završava i sječe 2 diplome: magistra nutricionizma i magistra inženjerka bioprocesnog inženjerstva. 2012. godine završava poslijediplomski magistarski studij iz nutricionizma na istom fakultetu.
Od početka fakultetskog obrazovanja Irena upisuje razne tečajeve, seminare, radionice, kongrese u Hrvatskoj i Europi iz područja: nutricionizma, fitoterapije, ayurvede, yoga terapije, makrobiotike te radionice iz područja moderne psihologije i modela podučavanja odraslih. Neka od dodatnog obrazovanja su: tečaj “Yoga therapy”, “Ayurvedic herbology”, “Ayurvedic nutrition”, Udupi, India, tečaj “Fitoterapeut”, učilište Galbanum, tečaj ”Voditelj yoge i pilatesa”, učilište Magistra, tečaj „Fitoaromaterapije, centar „Cedrus“, kolegij «Ljekovito i aromatično bilje» , Agronomski fakultet, tečaj za voditelj antistres radionica (yoga, tehnike disnaja, meditacija) u sklopu „The Art of Living Organisation”.

2
013. upisuje četverogodišnji studij za savjetnika ayurvedske medicine; College of Ayurveda, UK u suradnji sa International University of Yoga and Ayurveda (IUYA) Florida, sa zvanjem Bachelor of Science in Ayurveda. Od 2013 – 2016. provodi vise mjeseci na praksi na nekoliko ayurvedskih klinika u Indiji.
Sa kolegicom je provela dva znanstveno istraživačka projekta iz područja yoge i prehrane, vodila je nutricionistički tim na projektu unapređenja kurikuluma nekoliko ugostiteljskih škola, bila je članica radnih skupina za izradu prehrambenih smjernica za vrtićku i školsku djecu RH, 8 godina vodila Savjetovalište o debljini i prehrani ispred Grada Zagreba, unutar Udruge za Prevenciju prekomjerne težine, održala niz predavanja u školama, vrtićima, tvrtkama, na tribinama, kongresima, skupovima itd.
Od 2013. godine pokreće vlastitu tvrtku Adhara d.o.o. i otvara centar “Adhara centar za nutricionizam i ayurvedu” u kojem je spojila ayurvedu, nutricionizam, fioterapiju, yoga terapiju i kretanje, u holističku metodu integrativne medicine s ciljem prevencije i liječenja. U svojoj ayurvedsko – nutricionističkoj ordinaciji redovito održava konzultacije sa klijentima, te iz navedenih područja drži seminare, radionice i predavanja, a program Prirodno mršavljenje kroz specifičan pristup je jedinstven na području Europe. Irena Švenda je predavač na nekoliko škola za obrazovanje odraslih, koautor nekoliko knjiga, čest gost radijskih i televizijskih emisija i citirani stručnjak u časopisima. Irena je strastveni planinar te za dušu vodi yoga trekinge unutar kluba Mountain-fit, a danas je u prekrasnoj ulozi majčinstva što joj budi inspiraciju za stvaranjem noviteta na tom području.

Ostale aktivnosti povodom 4. DANA AYURVEDE:
• Mini Simpozij iz Ayurvede –Od bolesti do zdravlja –rješenja kroz Ayurvedu”
- 5. studenog, utorak, od 17-21 h, Europski dom
- Ulaz slobodan
http://adhara.hr/mini-simpozij-iz-ayurvede-mini-symposium-in-ayurveda/

• Ayurvedska dijagnoza i konzultacije, s mr.sce. Irenom Švenda, mag. nutricionizma, savjetnica ayurvedske medicine
Od 6. do 12. studenog, 2019.
http://adhara.hr/ayurvedske-konzultacije-i-dijagnoza-11-11-18-11-2019/

• Radionica „Ayurveda za svakog“-certificirana edukacija
-osnovni prinicipi u ayurverdi na lagan i praktičan način
-u 3 dijela: petkom, od 17:30-20:30 h (22. studenog 2019., 10. i 24. siječnja 2020.)
(Teme: dosha, agni, ama, dinacharya, rithucharya, panchakarma, čišćenje jezika, kućna nasya, doručak prema doshama, prehrana prema doshama, cjelovit ayurvedski obrok, 6 okusa, priprema kućnih pripravaka za balansiranje dosha i dugovječnost)
http://adhara.hr/tecaj-ayurveda-za-svakog-seminari-i-radionice/

• “Ayurvedski nutricionizam-certificirana edukacija”
-uključuje 3 modula
Modul 1. Osnovni principi Ayurvede - 3 dijela (opisano iznad)
Modul 2. Teorija i radionice- Prehrana po ayurvedi u detalje - 2 dijela, u subotu, 9-14 h, 1. i 15. veljače 2020.
Modul 3. Ayurvedsko-nutricionističke radionice kuhanja-minimalno 5
http://adhara.hr/ayurvedski-nutricionizam-seminar-i-certificirana-edukacija/

• “Ayurvedsko-nutricionističke radionice kuhanja”
-uglvnom 2. utorak u mjesecu od 17:30-19:30 h
23. studenog, Nutricionistički tanjur prema načelima ayurvede
10. prosinca, Blagdanska jela od batata
16. siječnja, Postblagdanski detox
11. veljače, Balansiranje metabolizma uz začine
10. ožujka, Zeleno za krv
14. travnja, Rižoto na 100 načina
12. svibnja, Salate kao glavno jelo
9. lipnja, Popečci i burger bez mesa
7. srpnja, Sladoledi i ljetni deserti
http://adhara.hr/usluge/radionice/ayu-nutri-radionice-kuhanja/

Organizator: Adhara centar za nutricionizam I ayurvedu, Zagreb

Za više informacija o PANCHAKARMI-INTENZIVNOJ AYURVEDSKOJ DETOKSIKACIJI molimo posjetite web stranicu na: http://adhara.hr/panchakarma-intenzivna-ayurvedska-detoksikacija-14-11-18-11-2019/

 

 

4 dani ayurvede 3 4 dani ayurvede 4