Dragi sudionici i prijatelji programa SiKon mreže

Okolnosti pandemije COVID-19 virusa u kojima se svi nalazimo zahtijevaju od nas zrelo i odgovorno ponašanje da bi pomogli sigurnost i izbjegli nepotrebne rizike za život i zdravlje.

U “SiKon mreži” pomno pratimo, objavljene preporuke, upute i odluke nadležnih institucija u Hrvatskoj, glede suzbijanja pandemije i negativnih posljedica korona virusa.

Poštujemo odluke o ograničavanju okupljanja, uzajamnom socijalnom distanciranju, pooštrenim higijenskim uvjetima, izbjegavanju nepotrebnih putovanja i fizičkih kontakata,...

Zato do kraja mjeseca ožujka/marta (31.03.2020.) odgađamo izvođenje programa, radionica, predavanja i edukacije u uobičajenom grupnom okruženju “u živo”.

Iza tog termina ćemo slijedom zatečenih situacija tjedno za idući period od dva tjedna odlučivati o nastavku ili daljnjem odlaganju izvođenja programa po godišnjem kalendaru. O tome će vas obavijestiti organizator SiKon mreže za vašu regiju/mjesto.

Sadašnja kriza izazvana Korona virusom po mnogima je znak potrebe neodgodivih promjena načina kako živimo. Ujedno je i poziv i prilika za “ozdravljenje”, za socijalnu solidarnost. Sada prioritetna briga o zdravlju iskazana i kroz politiku uvođenja socijalnog distanciranja/izolacije i rada od kuće, stvorila je priliku da se iz možda radoholičarski “pregorenog” tuđinca vratimo na svoje roditeljsko ili partnersko mjesto i obnovimo izgubljenu bliskost odnosa s članovima vlastite obitelji. Potaknuti doživljajem rastuće opustjelih ulica, transportnih koridora i klimatskih promjena, priliku da otkrijemo nove vrijednosti i ekološke odgovore suživota sa širom zajednicom i prirodom. Priliku da potražimo bolje odgovore o sebi i svojoj prisutnosti, vlastitim poroznim granicama (su)života, empatije, uzajamnog poštovanja, prihvaćanja i potpore. Da uz zdravu radoznalost nadjemo odgovore i izbore koji nadilaze tjeskobu, strah, paniku, bijeg i isključivanje. To je u korijenu odgovornosti za pun, kreativan život svakog čovjeka. Time gradimo odnos koji snaži životnu vitalnost....u konačnici i imunitet. A to nam sad i te kako treba.

Da bi pomogli iskoristiti ove prilike do povratka na uobičajeni grupni rad, biti ćemo dostupni za pojedinačne radove “Jedan na jedan” i on-line seminare s konstelacijama odnosa. Izvoditi ćemo ih “daljinski” uz pomoć interneta i mrežnih komunikacijskih aplikacija. To sada pripremamo i o tome ćemo vas ubrzo obavijestiti.
Upite za pojedinačne radove “Jedan na jedan” za on-line seminare šaljite e-mailom na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Do tada vam na nudimo poveznice sa sadržajima prakse meditacija za njegovanje zdravlja i smanjenje tjeskobe i straha (osnaživanja imuniteta).

852 Hz – Let Go of Fear Overthinking & Worries
(

)

Dr. Joe Dispenza CORONAVIRUS
(

)

Marianne Williamson - Coronavirus Meditation (

)

 

Ne zaboravite!
Zdravo i sebično uživajte najmanje 2 minute dnevno....i podijelite to s drugima
BUDITE ZDRAVI !!!

za Vaš tim Sikon mreže
Vedran Kraljeta