Radionice ajurvedskog kuhanja – Udruga Sattva

Osnovna radionica: OSNOVE UPOTREBE ZAČINA U VEGANSKOJ AJURVEDSKOJ KUHINJI

  • online preko Zoom-a, 02. svibnja 2021. od 10 do 12 sati,
  • kotizacija 108kn
  • prijave do 30.4.2021.

Radionica je odličan uvod za sve početnike u kuhanju, ali i za one iskusnije koji bi željeli obogatiti svoju kuhinju novim okusima. Objasniti ćemo i praktično pokazati kako koristiti začine poput kurkume, đire, gorušice, ađvajena, korijandera, i sl. Skuhati ćemo i 3 jela: sabđi od tikvica, mrkve i poriluka; žuti mung dal sa mladim špinatom; i basmati rižu sa đirom. Također ćemo zamijesiti svoje tijesto za čapatije, te čapatije i ispeći. Nakon primitka vaše prijave dobiti ćete popis namirnica koje ćemo koristiti. Dobro bi bilo da te namirnice imate kako bi u vlastitom domu mogli slijediti radionicu. U slučaju da ne možete nabaviti potrebne začine, možemo vam ih i poslati.

FACEBOOK LINK

KAKO URAVNOTEŽITI PITTA DOŠU

  • u prostoru udruge VESTIGIUM, Vrbani, Rudeška 142, s dvorišne strane
  • moguće je sudjelovati i online preko Zoom-a!
  • 09. svibnja 2021.  od 10 do 13 sati
  • kotizacija 160kn
  • prijave do 07.5.2021.

Ovo je naša peta radionica u ciklusu radionica ajurvedske kuhinje. (Ako niste bili na prethodne četiri, da biste se mogli prijaviti potrebno je prethodno sudjelovati i na našoj osnovnoj radionici 02. svibnja preko Zoom-a.)
Na ovoj radionici ćemo govoriti o značaju pitta doše. Riječ pitta dolazi od riječi tapa, što znači vrućina. Pitta označava energiju, vatru i vrućinu u tijelu. Ona je odgovorna za probavu i metabolizam tvari koje primamo iz svoje okoline. Kad se načelo vatre pogorša dobijemo žgaravicu, upale, kožne osipe, navale vrućine i razdražljivosti. Pitta je prirodno povećana ljeti a uravnotežiti se može hranom, pićem, ali i pravilnim ponašanjem te dnevnom rutinom. Zajedno ćemo napraviti kombinacije začina koje služe za uravnoteženje pitte te za uklanjanje štetnih tvari iz organizma. Pripremiti ćemo i jela koja će nam u tome pomoći.

FACEBOOK LINK

Prijave za obje radionice primamo na mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., uz potvrdu o uplati kotizacije. Podatke za uplatu šaljemo mailom.

Radionice vodi Ivona Peček Hemwati, diplomirani ajurvedski savjetnik. Već 14 godina održava radionice ajurvedskog vegetarijanskog kuhanja, priprema ukusnu vegetarijansku hranu za različite prigode i redovito produbljuje svoje znanje na putovanjima po Indiji i Europi.

ayurvedsko kuhanje 2

ayurvedsko kuhanje 3

 



alternativni-oglasni-centar-2


Želite možda oglasiti svoju radionicu, tečaj, predavanje, proizvod ?
Za samo 140 kn po objavi možemo kvalitetno promovirati vašu vijest.
Pošaljite nam upit na mail 
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 ili ispunite donji obrazac:
Više o našim mogućnostima možete vidjeti ovdje.