Iscjeljujuća moć daha

Dah predstavlja najfiniji dio tvarnosti i izvor energije koji nas održava na životu. On je posrednik između tijela i uma što znači da se svi tjelesni procesi manifestiraju na našem dahu.

Disanje je, dakle, točka susreta tijela i uma i pokazatelj našeg tjelesnog i mentalnog stanja. Plitko, površno, brzo i grubo disanje može biti posljedica iskrivljenoga držanja, bolesti ili neuvježbanosti, ali može odražavati i nemiran, raspršen um obuzet negativnim emocijama.

Budući da je dostupan upravljanju, dovođenjem daha u red blagotvorno djelujemo na tjelesno stanje i na emocionalna stanja u kojima se nalazimo. Kada smo sretni, dah je dubok i opušten.

Pravilnim disanjem možemo promijeniti obrasce svojeg uma i bolje se nositi s vlastitim mislima i emocijama. Produbljivanjem daha preplavljujemo svoje tijelo kisikom, iz kojega učinkovito uklanjamo toksine i nepoželjne posljedice stresa, podižemo razinu hormona sreće, ojačavamo srce, krvne žile i pluća. Pored toga, imajući mogućnost mijenjati svoja mentalna i emocionalna stanja u stanju smo unaprijediti kvalitetu svojega života.

Na ovoj jednodnevnoj radionici naučit ćemo kako ovladati dahom - kako ga osvijestiti i produbiti te na koji način disati trbuhom. Svjesno dišući i usklađujući dah s kretanjem tijela naučit ćemo zašto je dah tako moćno sredstvo, najdostupniji i najbolji saveznik na putu koji vodi mirnoći i životnom skladu.

Radionica se sastoji od predavanja, vježbanja s naglaskom na disanje te meditacije u sjedenju.
Vrijeme: subota 15.4.2023. od 9-15 sati

Prijave su otvorene, broj mjesta je ograničen.
Prijaviti se možete preko donje prijavnice. Hvala.

Cijena radionice je 50 eura.
Prijave i informacije: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Mjesto održavanja: Ilica 43 (dvorišna zgrada), Zagreb

Da bi vaša prijava bila potpuna i da bismo vam sačuvali mjesto na radionici nužno je da uplatite gore navedeni iznos.

Podaci za uplatu:
Obrt za usluge Svemir, Tuškanac 74D, 10000 Zagreb
IBAN: HR2023600001102827736
Svrha uplate: Radionica
U slučaju otkazivanja radionice s naše strane, uplaćeni iznos bit će vam vraćen.

O voditeljicama:

Karla Matković bavi se yogom 25 godina a podučava ju zadnjih 20. Zajedno s Koraljkom Milanja i Karmen Mihalinec vodila je Zenyoga centar u Zagrebu (2014.- 2019.) Yogu vidi kao disciplinu koja nas uči kako upoznati i podržati sebe i druge te ju tako ju i podučava. Svoje učenike nastoji motivirati da otkriju istinski potencijal yoge, istraže i prodube svoju praksu te da njene dobrobiti prenesu u svoj svakodnevni život. Uz yogu izučava i njoj srodne discipline - shiatsu i thailandsku masažu te makrobiotički pristup prehrani. Nedugo nakon što je kročila na stazu yoge zainteresirala se za budistički nauk kojeg izučava do danas. Od 2020. godine pohađa Školu za učitelje Dharme i chana pri Chan centru u Zagrebu.

Koraljka Milanja certificirana je učiteljica zenyoge koju je uz meditaciju učila od Žarka Andričevića i Karmen Mihalinec pri dvogodišnjoj školi registriranoj u Yoga Allianceu na razini od 500 sati. Zenyogom bavi se devetnaest godina, a podučava četrnaest. Jedna je od osnivačica i učiteljica Zenyoga centra u Zagrebu, gdje je vodila redovite grupe različite zahtjevnosti, a trenutno vodi redovne satove u Ilici 43. Povremeno organizira jednodnevne radionice, te je redovita sudionica višednevnih meditacijskih povlačenja. Osim škole zenyoge, završila je i školu aromaterapije u sklopu koje je učila klasičnu i aromamasažu. Završila je i tečaj tajlandske masaže.

 

ISCJELJUJUĆA MOĆ DAHA - prijavnica

 

                                     ♦

                                     ♦

                                     ♦