Seminar suhog posta i sirove prehrane - Anna Jakuba

Suhi post, "12 dana koji će zauvijek promjeniti Vaš život" - Anna Jakuba
"Post je zaustavljanje. Kako jedemo? Kada jedemo? U kojim situacijama? On pruža tijelu priliku da priča, javi se i kaže kako je ono ustvari. Je li živo i zdravo ili samo ima naredbu automatski probavljati svakojaku hranu, često onu najlakše dostupnu,a možda sa druge strane najskuplju. Jer to tijelo je živo. Jednako živo kao glava i misli koje ona proizvodi. Još i življe. Samo,teško da se čuje što priča kad najčešće ostaje na zadnjem mjestu.

Koliko puta se dogodi da si ne priredite kupku, opuštanje, masažu, kupanje, post jer nemate vremena. Dobar san. Pod dobro spavanje ne misli se na onesvješćivanje nakon nedjeljnog ručka. Juha,salata,prilog,meso,desert. Tone hrane! To je samo ogledalo jednog sistema funkcioniranja koji sam sebe najbolje opisuje. U raznim segmentima. Načinu kako jedemo, volimo, radimo. Neumjerenost, pretjerivanje. Ovo je poziv da stanemo i izbliza pogledamo način na koji jesmo. A kad se u potpunosti možemo tome nasmijati, to je to. Post ,naročito jednodnevni, nije nikakvo mučenje. Bliže bi bilo reći da je dio higijene. I to one temeljne. Kao iskustvo provučeno kroz sve tradicije, to je vrlo pristupačan i jasan postupak. Ništa specijalno ne treba raditi. Samo ne jesti. Ni piti, govorimo li o suhom postu. I nema možda, nema ali, i nema znam ja da je to dobro ako nisi probao. Ne znaš. Kreni, probaj. Između slutnji i proživljenog postoji razlika duboka kao ponor. Post neće doći i osjetiti se kad treba, nego kad ga napravimo."
Mihovil Mašović, iz kolumne Mozaik Ljubavi

Ovo je jedinstven program kojeg vodi Anna Jakuba i koji se zove "12 dana koji će zauvijek promjeniti Vaš život". Posebnost ovog programa je cjeloviti pristup brige o zdravlju koje se prenosi polaznicima. Nakon programa ne samo da ne ćete trebati doktore, tablete i nepotrebne dodatke prehrani, već ćete moći sami čistiti svoje tijelo i održavati ga u odličnom stanju. Dobit ćete praktično i teoretsko znanje o pet komponenti zdravog života:
1. Duhovnost - duhovna jasnoća i inspiracija
2. Dijeta - predstavljanje i primjena u svakodnevnom životu
3. Detoksifikacija i čišćenje tijela - suhi post i antiparazitni program
4. Vježbanje i fizička aktivnost - hodanje, vježbanje
5. Tehnike disanja - vježbe disanja po Strelnikova metodi, druge metode disanja

Program "12 dana koji će zauvijek promjeniti Vaš život" uključuju sljedeće:
1. Suhi post u trajanju 7 dana
(napomena: ovo je maksimalan broj dan, u slučaju potrebe a ovisno o osobnom stanju organizma, post je moguće i prekinuti)
2. Predavanja o suhom postu, upute o tome kako postiti sam/a i praktične preporuke
3. Predavanja o zdravoj prehrani
4. Predavanja o antiparazitnoj dijeti, praktične preporuke
5. Vježbe: vježbe disanja po Strelnikova metodi, vježbe istezanja, pranayama (vježbe disanja), grupno vježbanje
6. Obroci od organski uzgojene sirove hrane, nakon završenog posta (okvirno: doručak i večera: zeleni smoothie, ručak: salate)
7. Upoznavanje sa sirovom prehranom i radionice sirove prehrane
8. Klimoterapija, planinarenje. Morska klima pomaže tijelu aktivirati unutarnje resurske i doprinosi čišćenju tijela.
9. Svakodnevno, edukativni filmovi
10. Individualne konzultacije o praksi suhog posta, zdravoj i prirodnoj prehrani, kako ostati aktivan u svakodnevnom životu, antipartazitni program i ostalo vezano uz zdrav život
11. Izlete

Detaljnije program sa satnicom možete naći ovdje.

Cijena smještaja i izleta:
4.440,00 kn - po osobi (uračunat popust za plaćanje gotovinom)
4.800,00 kn - po osobi (mogućnost plaćanja na više rata)
Cijena s popustom za osobu na pomoćnom ležaju:
3.250,00 kn - po osobi (uračunat popust za plaćanje gotovinom)
3.510,00 kn - po osobi (mogućnost plaćanja na više rata)

Cijena seminara, plaća se direktno gđi.Ani Jakubi
4.620,00 kn - po osobi za uplate do 20.03.2015.
5.005,00 kn - po osobi za uplate do 01.04.2015.
5.390,00 kn - po osobi za uplate od 02.04.2015.

Program ne uključuje:
Schengen vizu (za one kojima treba)
prijevoz do lokacije

Izleti uključeni u program:
Brijuni
Nacionalni park Brijuni sastoji se od 14 otoka i otočića, te prekrasno razvedene obale, i bogate povijesti. Brijunski vrt predstavlja vrtnu atrakciju unutar Nacionalnoga parka. Vrt je osnovan 2007. godine na području bivšega šumskoga rasadnika, na površini od 17 000 m2. Brijunski vrt, na posebno dizajniranim plohama, danas udomljuje 169 vrsta različitih autohtonih biljaka i egzota koje su obilježene pločicama s QR kodovima za dodatne informacije o pojedinim biljkama. Trajanje izleta: polazak ujutro nakon doručka prema Fažani, ukrcaj na brod prema Brijunima. Razgled i šetnja uz pratnju vodiča u trajanju 4 sata, povratak prema Fažani. Trajanje izleta - 6 sati.
Velebit - Zavižan – Krasno
Avanturu nastavljamo upoznavanjem Velebita, najdužeg hrvatskog planinskog masiva koji je bio kulisa za snimanje filmova o Winnetou. S Velebita se pružaju spektakularni vidici na jadranske otoke i nadrealističan zalazak sunca – omiljen motiv mnogih svjetskih fotografa koji obilaze ovo mjesto. Trajanje izleta: polazak ujutro nakon doručka prema Zavižanu. Ulazimo u područje Nacionalnog parka Sjeverni Velebit. Šetnja i uživanje u pogledu u Krasnom. Trajanje izleta - 8-10 sati.
Rovinj – Poreč
Istra vas jednostavno ne može ostaviti ravnodušnim. Njezini prekrasni krajobrazi, srednjovjekovni gradići koji kao čarolijom izranjaju u sanjiva maglovita jutra, vidici na usnule doline isprepletene bijelim valovitim putevima, priče, bajke, legende, bogata povijest... Rovinj i Poreč, priča o dva primorska gradića uz lungo mare. Trajanje izleta - 4 sata
Hum - Kotli - sjeverna Parenzana: Završje – Grožnjan
Danas prolazimo kroz srce Istre, Hum, najmanji grad na svijetu, Današnji izgled dobio je u srednjem vijeku, već u XI. stoljeću. U gradskoj palači izloženi su rekonstruirani humski glagoljski natpisi, a pred vratima ispred stoljetne lipe nalazi se županski stol, mjesto na kojem se u prošlosti vijećalo te su održavani javni skupovi, zatim slijedi kratka šetnja Grožnjanom, gradom glazbe te posjet Kotlima. Kotli su staro istarsko selo sa svega petnaestak kućica dobilo je naziv po kotlastim udubinama u kamenu nastalim protjecanjem rijeke Mirne koja prolazi selom. Selo je danas napušteno, a predstavlja još jedan istarski biser, neponovljiv i osebujan. Vremeplov koji vas vodi u doba starog mediteranskog načina života. Trajanje izleta 4-6 sati.
Šetnja uz Lungo mare (od Lovrana do Voloslog)
Lagana šetnja uz poznatu šetnicu uz more. Trajanje izleta 2-3 sata.

Tales of Croatia
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.