Transformacijsko disanje

Transformacijsko disanje je tehnika emocionalnog dekodiranja, čija je svrha otpuštanje prošlih događaja, misli, emocija, situacija te svih dijelova stvarnosti koje više nisu u skladu sa onime što hoćemo živjeti.
Život u sadašnjem trenutku zahtijeva određene „prilagodbe" od kojih se većina njih odnosi na kreativno djelovanje sa mjesta svjesnosti i odgovornosti za sve aspekte vlastite stvarnosti.


Uvodni tečaj sastoji se od tri radionice koje čine cjelinu osnovnog pristupa transformacijskom disanju.

NAPOMENA: Radionice se mogu pohađati i zasebno, jer polaznici dobivaju obilje informacija za rad na sebi.

Više.

Dobrobiti transformacijskog disanja:
• oslobađanje utjecaja stresa i opća relaksacija
• oslobađanje od utjecaja prošlih negativnih situacija na naš sadašnji život
• otpuštanje blokirajućih stanja
• potenciranje radosti i životnog entuzijazma
• poboljšanje kvalitete disanja doprinosi bržoj regeneraciji tijela djelujući putem apsorbcije kisika u tijelu
• pomlađuje organizam

Dah je spona između uma i tijela:
ova tehnika tu vezu produbljuje intenzivom 40-minutnog disanja tokom kojeg se „čistimo" od starih ,blokirajućih obrazaca, misli i emocija, dopuštajući svome tijelu da stvori nove referentne točke po kojima pamti ono što smo odlučili kreirati ,tj. nove i više misli kojima težimo vibrirati..

Cilj tečaja:
je upoznati ljude sa ovom jednostavnom i lakom tehnikom koja se uvelike može prakticirati i „kod kuće" kroz kraće nizove disanja, ali isto tako provesti polaznika kroz osnovnu metafiziku transformacijskog disanja. Kroz nekoliko uvodnih treninga polaznici uočavaju određene misli, tjelesne senzacije o kojima stvaraju vlastite referentne točke osvještavjući ih i otpuštajući kroz sigurno vodstvo iskusne voditeljice.
Prisutan je i individualan rad sa polaznicima na svaku temu iz ovog ciklusa radionica.

Teme i termini održavanja:
Teme radionica su složene tako da obuhvaćaju osnovna područje ove tehnike sa širokim spektrom djelovanja.
1. radionica: Preobrazba osobne laži (datum održavanja radionice: nedjelja 01.03.2015., sa početkom u 15.30 – 19.30 h ) – radionica osobne preobrazbe obrazaca koje nosimo iz djetinjstva, od roditelja ili čak i dublje: od rođenja. Uvodni dio radionice odnosi se na tehnologiju transformacijskog disanja ( fiziološku i psihološku teoriju) rad sa tezom „Misao je kreativna", pronalaženje vlastitog modaliteta osvještavanja negativnih obrazaca i njihove transformacije, nastavljajući sa sessionom disanja u trajanju od 40 minuta.
2. radionica: Opraštanje i osvještavanje osobne nevinosti (datum održavanja radionice: nedjelja 08.03.2015. od 15.30 – 19.30h ) – bavi se tehnikama otpuštanja i opraštanja svima i svemu što ne želimo ponovo ciklički doživljavati, bavi se uspostavljanjem stava o vlastitoj stopostotnoj nevinosti kao osnovi za sve ono što želimo kreirati za sebe u svojoj stvarnosti. Radionica uključuje i session 40 minutnog disanja uz vodstvo voditeljice .
3. radionica: Ljubav prema sebi, obilje (datum održavanja radionice: nedjelja 15.03.2015. od 15.30 – 19.30h) – bavi se uzročno posljedičnom vezom između povisivanja sebeljubavi čišćenjem i transformacijom misli, osjećaja i obrazaca i svega što stoji između nas i života koji si želimo. Razvojem osjećja za vlastito, „autentično obilje „ ono koje dolazi sa mjesta osobne usklađenosti između onoga što želimo i onoga što već jesmo. Radionica je također upotpunjena sa sessionom 40 minutnog disanja u prisutnosti voditeljice i odgovore na pitanja koja se uvijek pojave.

Trajanje radionica:
Svaka radionica traje 4 sata zajedno sa teoretskim dijelom, disanjem i završnim dijeljenjem utisaka i pitanjima
Mjesto održavanja: Apolon centar, Zagreb, Derenčinova 1/ IV.kat
A nakon uvodnog tečaja?
Polaznici mogu, ukoliko to žele, nastaviti sa redovnim treninzima transformacijskog disanja u grupi, pod stručnim vodstvom, koji se održavaju nedjeljom navečer u Apolon centru.
Cijena tečaja transformacijskog disanja:
• jedna radionica, ukoliko se na nju dolazi zasebno - 200 kn
• popust: ako odmah uplatite cijeli tečaj (sve tri radionice zajedno) – 450 kn (pojedinačna radionica tada iznosi 150 kn)

O voditeljici:
Autorica radionica je Katarina Perković, voditeljica tehnika Transformacijskog i Preporađajnog disanja u Apolon centru od 2011.g . Tehnike disanja su je počele zanimati kroz sport i borilačke vještine, da bi ih kasnije implementirala u svakodnevnicu istražujući njihovo djelovanje i primjenu na zdravlje, kvalitetu života, posao i međuljudske odnose.N akon školovanja za instruktoricu transformacijskog disanja kod Chantal Gressard učenice Sondre Ray, autorice poznatih knjiga sa područja samorazvoja i pozitvnog razmišljanja, započinje sa pohodom na zdravije stilove života održavši do sada više od pedesetak radionica iz različitih sfera življenja. Uz transformacijsko disanje voli meditaciju , prirodu i sve što je čini sretnom.

Utisci polaznika:
„Posebnost i razlog za preporuku transformacijskog disanja svakako je voditeljica Katarina uz čije se blago vodstvo osjeca nježnost, sloboda i neki novi valovi oceana ..." Kira
„Transformacijsko disanje za mene , nije samo prakticiranje tehnike već vraćanje svome Ja. Granice ne postoje i nakon godina prakticiranja uvijek se može otvoriti novi nivo ( zagrebati dublje , čišće..). Najljepše od svega je kada nas pitaju što radite na transformacijskom disanju , odgovor je: ništa – samo dišemo" Mladen
„U ovoj tehnici disanja pronalazim stvari; i dobre i loše.Loše puštam van, a dobre ostavljam unutra" Elizabeta
Transformacijsko disanje otvara srcanu čakru .....oslobada emocije... mjenja pogled na svijet i sebe, nas u odnosu na druge. hvala Katarini na nesebicnom davanju i otvaranju novih vidika ...shanti om <3, Nika
U sigurnoj i prihvaćajućoj energiji grupe imala sam priliku susresti svoje nade, želje i strahove na direktan, duboko intiman i samorazotkrivajući način koji mi je omogućio jasnije sagledavanje prošlosti, sadašnjosti i osobnog smjera ka budućnosti....Renata
Prijave se vrše na broj telefona 091/ 576 0449 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Apolon Centar
za zdrave stilove života
Derenčinova 1/ IV.kat 10 000 Zagreb, HR

OIB: 68531770540

tel: +385 (0)95 816 88 18,
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Social media contacts:
Webpage www.apoloncentar.hr
Facebook business page www.facebook.com/ApolonCentarZagreb
LinkedIn hr.linkedin.com/pub/jasna-maceljski/1a/994/902/
Google+ plus.google.com/u/0/107490931596105554591
YouTube: Apoloncentar Zagreb