Kristalne pjevajuće zdjele - Edukativna radionica

Edukativna radionica zvuka
KRISTALNE PJEVAJUĆE ZDJELE
Petak 18.12.2020. od 17.00 - 20.00 h, Zagreb, Kustošija

Zvuk koji emitiraju kristalne zdjele nazvan je „najčišćim tonom na svijetu“.

Napravljene su od skupocjenog poludragog kamena kristala kvarca. Proizvode se u različitim veličinama i ugođene su egzaktno po tonovima ljestvice. Istovremeno sviranje dvaju ili više zdjela stvara harmonije koje čarobno zvuče i vrlo dugo traju. One imaju jako puno alikvotnih tonova, podižu frekvenciju te nas podsjećaju na anđeoski pjev. Njihov topli, plemeniti i očaravajući zvuk nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
Osim kod izrade zdjela, najpoznatiji način korištenja glazure kvarcnih kristala susrećemo u računalnoj industriji pri proizvodnji mikročipova. Iako nam kvarcne kristalne pjevajuće zdjele dolaze iz računalne industrije, one danas zauzimaju važno mjesto u komplementarnim i holističkim terapijama.

Svojstva kvarcnih kristala
Kvarcni kristali imaju mnoga fizička svojstva koja uključuju urođene sposobnosti da pojačaju, transformiraju, pohranjuju, fokusiraju i prenose energiju. Koriste se kod mikrofona, radio i televizijskih uređaja, satova, laserskih alata i računala. Naše fizičko tijelo također ima različite kristalne strukture i stoga, kada se radi s kristalima, postoji velika mogućnost stvaranja istih fizičkih svojstava koja utječu na promjene i transformaciju. Te se promjene dešavaju u organima, tkivima i stanicama, kao i cirkulacijskim, endokrinim i metaboličkim sustavima.

Sličnosti i razlike
Inspiracija za inovativne zdjele od kristala bile su izvorne tibetanske pjevajuće zdjele s Himalaja. Po obliku i načinu sviranja jako su slične. Kod njih ton proizvodimo laganim udarcem ili okretanjem batića oko vanjskog ruba stvarajući bogatu paletu tonova. Iako su nastale prije svega tridesetak godina, danas već postoji veliki dijapazon matiranih, prozirnih, empirijskih i specijalističkih kristalnih zdjela. Izrađuju se s namjenom za iscjeljenje, meditaciju i povišenje svijesti.

Teme radionice:
♦ Opće karakteristike
♦ Vrste kristalnih zdjela
♦ Kristalne zdjele i čakre
♦ Način korištenja

***Bonus: kratka vođena meditacija uz kristalne zdjele

ivanaIvana Novačić
akademska je glazbenica / solopjevačica i profesor glazbene kulture. Diplomirala je zvukoterapiju (D. ST.) na Akademiji za zvukoterapiju u Ujedinjenom Kraljevstvu. Aktivna je kao pjevački pedagog i izvođač na koncertima te organizira predavanja, seminare i edukativne radionice o zvukoterapiji. Radi s glasom, tibetanskim i kristalnim zdjelama, gongom, indijanskim bubnjem i zvučnim vilicama. Učitelj je i praktičar theta healinga, joge i Reiki sistema prirodnog iscjeljenja. Educirala se u tehnikama crtanja, slikanja, rada s kristalima, disanja i meditacije. Autorica je knjige “ Zaljubi se u svoj život“ koja je priručnik savjeta, vježbi, tehnika i zvukova za unutarnje putovanje, kao i Vorteks mandala - energetskih kartica.
Član je Hrvatskog društva glazbenih umjetnika, Theta Healing Institute of Knowledge i Brittish Complementary Medicine Association.

Individualna trosatna radionica
Termini prema dogovoru.
Cijena 350 kn
prijave na e-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
ili u inbox

www.phonos.hr

 ♦