Radionica Feldenkrais® i Anat Baniel(sm) metoda / 25. – 28. 5. 2019 i besplatna uvodna radionica / 10. 5. 2019.

Instruktorice: Nancy Aberle (Švicarska) i Lynn Bullock (Francuska), certificirane praktičarke Feldenkrais i Anat Baniel metoda.

Radionica je namijenjena: svima koji žele naučiti kako bolje koristiti svoje tijelo, olakšati ograničenja u kretanju i produbiti iskustvo cjelovitog djelovanja uma i tijela, a naroćito roditeljima djece s teškoćama i invaliditetom i stručnjacima koji rade s djecom i odraslima u cilju promicanja zdravlja

Pozivamo:

• stručnjake koji rade s djecom ili odraslima (liječnici, fizioterapeuti, radni terapeuti, logopedi, rehabilitatori, pedagozi, kineziolozi, voditelji sportskih, rekreacijskih i bodywork aktivnosti)
• roditelje djece s teškoćama i invaliditetom
• roditelje koji žele poboljšati motorički i spoznajni razvoj svoje djece
• sve koji žele naučiti kako bolje koristiti svoje tijelo, poboljšati držanje, olakšati poteškoće u kretanju uzrokovane bolešću ili vrstom posla (frizeri, glazbenici, zubari, plesaći, sportaši....)

Tema: NAUČITE RASPOZNAVATI RAZLIKE i time poboljšajte motorno, senzorno i kognitivno funkcioniranje

Bez obzira na dob ili vještinu u izvođenju voljnih pokreta, bolje razlikovanje detalja omogućuje više izbora u svakom području života. Slabija diferencijacija obično podrazumijeva slabiju svjesnost i manje izbora.

Feldenkrais i Anat Baniel 1Kako bi dijete ili odrasla osoba mogla s lakoćom i većom preciznošću izvoditi funkcionalne pokrete i imati veći izbor kretnji potrebna joj je sposobnost zapažanja finih razlika u osjetu vlastitoga tijela, njegovoj motoričkoj koordinaciji i odnosu prema okruženju.

Ta sposobnost temelj je svakog učenja i napredovanja kako intelektualnog tako i somatskog. Da bismo je poboljšali, instruktorice će nas kroz temu voditi lekcijama koje se fokusiraju na pokret izveden s pozornošću.

Kada odrasli, roditelji i stručnjaci bolje shvate postavke mozga, proces učenja, razvoj i organiziranje pokreta i ponašanja, tada mogu kvalitetnije podržati svoje zdravlje i cjeloživotni razvoj, ili pak tijek napredovanja svoje djece i klijenata.

Kod zdrave djece namjera je efikasno integrirati senzomotoričke faze razvoja koje ona svladavaju spontano. Kod djece s teškoćama cilj je nadomjestiti im informacije koje njihov živčani sustav ne dobiva spontano kako bi ona mogla ovladati slijedom pokreta koji je potreban da bi se integrirala svaka nova funkcija.

Radionica je podijeljena u dva dijela:

♦ Seminarski dio, 25. i 26. Svibnja
Vrijeme održavanja: 10 - 17 sati s pauzom za ručak + kratke kava/čaj pauze.
U ovom teorijskom i praktičnom dijelu instruktorice Nancy i Lynn će voditi polaznike kroz temu u grupnim lekcijama i kroz rad u parovima, a primjenu Feldenkraisovih postupaka i načela demonstrirat će i u radu s djetetom.

♦  Klinički dio 27. i 28. svibnja
Tim iskusnih praktičara provodit će individualne lekcije funkcionalne integracije za djecu s teškoćama i sa zainteresiranim polaznicima radionice, prema dogovoru u terminima od:
10 - 11, 11 – 12, 12 – 13, ručak, 14 – 15, 15 – 16, 16 – 17, jednom ili dva puta dnevno.
Tijekom ova dva dana Nancy i Lynn će nadgledati rad praktičara s djecom, te pritom odgovarati na pitanja o primjeni metoda i načela i o specifičnim poteškoćama djece i njihovih roditelja.

Instruktorice:
Nancy Aberle ima svoju Feldenkrais ordinaciju u Zurichu od 1998. godine i specijalizirala se za rad s dojenčadi i djecom. Nancy je certificirana praktičarka Feldenkraisove i Anat Baniel metode za djecu koja se temelji na radu dr. Feldenkraisa. Od 2004. vodi napredne treninge za praktičare Feldenkraisove metode i njihov je mentor u radu s djecom ali i odraslima.

Lynn Bullock certificirana je praktičarka Feldenkraisove i ABM-ove metode i autorica programa "Spoznaje o vidu". Vodi svoju praksu u Parizu u Francuskoj. Radi s dojenčadi i djecom koja imaju razvojne teškoće, ali i s odraslima. U nekoliko zemalja vodi radionice posvećene poboljšanju vida. Od 2008. u suradnji s Nancy Aberle sudjeluje u vođenju seminara „Feldenkrais without Borders“.

Preporučena literatura :
Tekst Nancy Aberle o optimalnom mišićnom tonusu / download pdf tekst
Tekst Nancy Aberle: „Kako uključiti sklopku za učenje“ - izlaganje Nancy Aberle sa znanstvenog kongresa „Mozak koji surađuje“, Graz 2010. / download pdf tekst
Nancy Aberle (2010), Turning the „Learning switch on“, izlaganje na engleskom, francuskom ili njemačkom jeziku ili gledanje video zapisa slijedite link: http://www.feldenkrais-nancy-aberle.ch/produkte/downloads_en.php?L=en
♦  Knjiga: Anat Baniel (2012.), „Kids Beyond Limits“.

Napomene:
Radionica se održava na Engleskom i Hrvatskom jeziku.
Mole se roditelji kojima je potrebno čuvanje djece 28. i 29. u vrijeme seminarskog dijela da se jave do 31. 4. 2019.

Cijena i način plaćanja:
Seminarski dio radionice polaznici plaćaju 2300 kuna dok je klinički dio besplatan. U slučaju uplate dijela iznosa cijene radionice do 30.04.2019. (najmanje 30%) cijena je 2000 kuna.
Ako ste roditelj djeteta s teškoćama, drugi roditelj može sudjelovati besplatno.
Roditelji slabijeg imovinskog stanja koji ne mogu platiti punu cijenu radionice mogu se javiti u udrugu kako bi se dogovorila mogućnost sufinanciranja dijela iznosa iz fonda udruge.
Studentima i pripravnicima na stručnom usavršavanju odobrava se popust od 50%.

Prijava i uplata:
Molimo ispišite obrazac prijave: /obrazac za prijavu/ i pošaljite na mail: info@prirodakretanja.eu ili poštom na adresu:
Udruga Priroda kretanja, Šestinski trg 5, 10 000 Zagreb.
Prijava podrazumijeva uplatu od 30% iznosa cijene radionice.


BESPLATNA UVODNA RADIONICA: Više o ovodnoj radionici. 


PRIJAVITE SE PREKO DONJE PRIJAVNICE


Informacije:
Ingirid Kecerin Kasumagić, prof. kineziologije, Feldenkrais praktičar i trener Movement Intelligence metode.
Tel: 01 4637 719, 091 5069 505
Mail: info@prirodakretanja.eu
Udruga Priroda kretanja
Šestinski trg 5, Zagreb

Prijavnica za:  Besplatnu uvodnu radionicu ili radionicu

Feldenkrais i Anat Baniel 2
♦