MISP- Radionica masaže za djecu i roditelje

Mame i tate pružite svom djetetu i sebi kroz masažu i dodir sve ono najbolje i najljepše što možete dati. Pružite i dajte ljubav, a ljubav će Vam mnogostruko uzvratiti.

Osjetite ovaj poziv i dođite na Radionicu MISP-a-Masaže za djecu i roditelje koja će se održati u subotu 7.12. 2019. godine od 18,00-19,00 sati u ZdraValu, Centru probuđene životne energije u Zagrebu (naselje Prečko).

Radionica je namijenjena za djecu od 4 do 12 godina.

Vašem djetetu treba masaža, a treba i vama. Zašto bi ste išli u neki salon za masažu kada možete naučiti svoje dijete i sebe niz jednostavnih i zabavnih pokreta masaže (koji prate slike, kako bi lakše zapamtili). Na taj način ćete svoje dijete naučiti samopoštovanju i poštovanju drugih, boljoj koncentraciji, prihvaćanju različitosti, zahvalnosti i empatiji. Smanjiti ćete mogućnost agresivnog ponašanja djeteta na minimum.

Vama kao roditeljima MISP omogućava bolju komunikaciju s djetetom, bolje odnose između braće i sestara, razvijanje bliskosti, bolje zdravlje i sretniju obitelj. Vaše dijete postaje mirnije i bolje spava noću.
Masira se u parovima roditelj-dijete i obrnuto, preko odjeće i to glava, vrat, leđa, ruke i dlanovi.

Dođite i naučite pokrete koje ćete moći nastaviti prakticirati i u udobnosti vlastitog doma.
Nakon Radionice dobiti ćete materijale uz objašnjenja za svaku vježbu kao biste mogli nastaviti prakticirati doma. 

Što je MISP?
Dodir je osnovna ljudska potreba koja se razvija već u majčinom trbuhu, te putem dodira djeca uče o svijetu oko sebe i o svojim osobnim granicama. Osim toga, dodirivanje je jedan od najboljih načina da se dijete osjeća priznato i igra ključnu ulogu pri procesu povezivanja između roditelja i djeteta prilikom rođenja. Ako djeca nauče razvijati svoje čulo dodira, imati će jaču vezu sa svijetom u kojem žive, bolje razumijevanje ljudskih bića, dobro razvijen osjećaj sigurnosti i samopouzdanja. Nedostatak dodira nepovoljno utječe na razvoj djeteta, te ga to dovodi od slabo razvijenih socijalnih vještina, emocionalnih poteškoća, traženja pažnje kroz razne nepodopštine, tendencije sniženog kvocijenta inteligencije, do nekih malo težih slučajeva, kao što je zastoj u razvoju, apatije, nedostatka empatije, depresije, te poteškoće u kontroli ljutnje i agresivnosti. Nedostatak dodira se može nadomjestiti relativno brzo, ovisno o težini i duljini trajanja uskraćenosti, kao i o uvjetima odrastanja u obitelji. U tome Vam može pomoći i MISP.

MISP (eng. Massage In Schools programme) su osmislile Mia Elmsater i Sylvi Hetu 2000 g., a krenule su od ideje da svako dijete na svijetu ima pravo na blagotvorni dodir. Program je prvi puta predstavljen u Londonu, u školi, a istraživanja su pokazala nevjerojatne promjene u životima djece. Agresija među djecom značajno se smanjila, njihov odnos se promijenio, postali su bliskiji te su se čak i više trudili u učenju. Osim toga, što više grlimo svoje dijete, više se razvija njegov mozak. Protokom vremena program se pokazao kao iznimno učinkovit pa se danas prakticira u 40 država diljem svijeta, a Australija, Belgija, Češka, Francuska, Škotska i Hong Kong su samo neke od njih te ga svojim radom polako uvodim i u Hrvatsku.

MISP masaža je namijenjena djeci od 4 do 12 godina. Radi se u paru. Dijete masira dijete ili roditelj masira dijete preko odjeće i to glava, vrat, ramena, ruke i leđa. Masaža se radi u 15 jednostavnih pokreta koje prate slike kako bi djeca što lakše zapamtila pokrete. Ideja je MISP masažu primjenjivati u vrtićima i osnovnim školama, te je za širu primjenu potrebno odobrenje od ministarstva znanosti i obrazovanja.

Nakon Radionica MISP-a, predivno je vidjeti kako se djeca mijenjaju, kako postaju ljubaznija, bliža, kako masaža pomaže u emocionalnim i socijalnim vještinama, učenju, a osobito u smanjenju vršnjačkog nasilja, te osim toga ima i mnoge druge zdravstvene dobrobiti. U današnje vrijeme, često zaboravljamo na važnost dodira.

Dodir jest način na koji pokazujemo ljubav, te je važan dio razvoja svakog djeteta. Od istraživanja o dodiru vjerujemo da bi svi ljudi trebali promovirati blagotvoran dodir, u svim fazama života i da to može postati važan korak ka rješavanju osobnih kriza s kojima se suočavamo.

Vrijeme održavanja Radionice: subota 7. 12. 2019. godine od 18,00-19,00 sati

Mjesto održavanja:  ZdraVal, Centra probuđene životne energije, Zagreb, naselje Prečko, na adresi Ivana Tijardovića 18 (kod Trgovačkog centra Prečko)

Parking osiguran.

Cijena Radionice: 200 kn (za dijete i roditelja)

Prijava za prisustvovanje se vrši uplatom na broj računa IBAN: HR2923400091160538650, ZdraVal, Obrt za usluge i trgovinu, Ulica Ive Tijardovića 18, Zagreb, uz opis Radionica „MISP”.

Na Radionici će vam biti izdan račun.

Zbog ograničenosti prostora obvezno je prijaviti se Ani na 098 864 353 ili  info@oazamira.hr    ili Valentini na 098 394 318 ili valentina@zdraval.hr.

Broj mjesta je ograničen.

O voditeljici radionice Ani Polančec možete pročitati na www.oazamira.hr ili na Facebook stranici https://www.facebook.com/ana.polancec85/.

O organizatoru Radionice ZdraVal, Centar probuđene životne energije i meni Valentini sve možete saznati na www.zdraval.hr ili na Facebook stranici @ZdraVal.

Pružimo i osjetimo dodir ljubavi svojoj dječici i samima sebi!

Veselimo se i vidimo na Radionici,

Ana & Valentina