YOGA PUNKS

YOGA PUNKS
POKRET SUVREMENOG JOGIJA

Zašto JOGA PUNKS?
Htjela sam izaći iz okvira tradicionalne joge jer to nije ono što ja u biti vodim.
Ne volim se priklanjati niti jednoj tehnici kao jedinoj ispravnoj; na kraju krajeva; isprobala sam mnoge i svaka ima svoju kvalitetu.

Yoga Punks je jedan opći pristup radu na tijelu i duhu koji na kraju krajeva Je baziran na asanama i jogi, na usklađivanju daha i pokreta i osvješćivanju istih, ali sadrži i druge tehnike koje se možda ne uklapaju u filozofiju tradicionalnih Yoga tehnika. Smatram; barem za sebe, a pokazalo se i na mojim polaznicima da ovakav sustav funkcionira i rekla bih da je to sustav koji je slobodan, suvremen i prilagođen čovjeku koji živi u današnje vrijeme sa svime što nosi način života suvremenog svijeta.
Uz asane i osviješteno disanje, koristim i tehnike iz suvremenog plesa iz kojih proizlazi obraćanje pažnje na vlastito tijelo, osjećanje sebe u pokretu i uopće utjelovljivanje pažnje unutar vlastitog tijela, osjećaja senzacija koje se zbivaju u nama tijekom izvođenja neke asane/pokreta. Na taj način učimo promatrati svoje reakcije na razini fizičkog podražaja i uočavati promjene u nama što nam može pomoći i u jasnoći razumijevanja zašto i što osjećamo u određenim životnim situacijama bez da izdamo sebe i reagiramo na načine koji su nam prihvatljivi.
Radi se na tome da su grupe tople; dakle, da se uz vježbanje, grupa i druži interaktivnim vježbama na kojima se polaznici međusobno PODRŽAVAJU I UPOZNAJU tako da je onda to vježbanje ugodno i u opuštenoj sredini.
Nemojte misliti da neće biti intenzivno ;)
Na kraju sata završavamo body work-om ili meditacijom, masažom ili kada grupa postane bliska i dijeljenjem svakodnevih iskustava u krugu oko vatre.
Uglavnom; ima i šale, radi se aktivno, opuštamo se, družimo, dišemo, istežemo i istražujemo svaki put nove pokrete, nove meditacije, promatramo vlastita iskustva u radu s drugima i dijelimo iskustva. Naglasak je na GRUPNOJ PODRŠCI bez obzira na dob, izgled, stupanj razgibanosti ili bilo kakvoj drugoj kategorizaciji. Svi su dobrodošli ;)

MMC KOPRIVA
ILICA 196
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.mmc-kopriva.hr
tel: 0922 155 358yoga-punks-1