Traži se pomoć za Waldorfsku školu u Rijeci

uplatnica

OSNOVNA WALDORFSKA ŠKOLA U RIJECI

Poštovani,
Obraćamo vam se u ime roditelja djece u našoj Školi. Molimo pročitajte kratko objašnjenje koje slijedi.

Osnovna waldorfska škola neprofitna je organizacija, ustanova kojoj je osnivač udruga građana. Udruga "Društvo prijatelja waldorfske pedagogije" 1996. g. osnovala je u Rijeci i waldorfski dječji vrtić „Mala vila“, a 2000. Osnovnu waldorfsku školu.
Osnovni je cilj programa Škole omogućiti djeci učenje i odrastanje poštujući karakteristike razvojnih faza djetinjstva prema kojima se planiraju i sadržaji i metode rada. Imamo prekrasna iskustva mladih ljudi koji su sada već u srednjim školama i na fakultetima o čemu možete pročitati i na našoj web stranici  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..


Naša škola jedna je od samo tri hrabre alternativne škole u Hrvatskoj (dvije waldorfske i jedna Montessori), a jedina je u Rijeci te Primorsko-goranskoj i okolnim županijama (cijela zapadna i južna Hrvatska). Radi po Planu i programu koje je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta donijelo 1999.godine. Ministarstvo ZOS financira rad škole sa samo petnaestak posto naših potreba, ponajviše zbog recesije u svim sektorima, premda su rezultati obrazovanja i odgoja u školi izvrsni. Susjedna nam Slovenija Osnovnu waldorfsku školu u Ljubljani financira sa preko 90%, gotovo kao i državne škole.

Školu pohađa 50 učenika od čega 20% učenika ima teškoće te radi po prilagođenom programu i individualiziranom pristupu. Većina učenika polazi našu Školu od prvog razreda, a također dio učenika upisan je u našu školu nakon što su pohađali državne škole.
Zahvaćeni ekonomskom krizom našli smo se u velikim problemima koji dovode u pitanje opstanak škole. Dio roditelja naše škole nije u mogućnosti plaćati punu cijenu školarine zbog otežanih materijalnih uvjeta života. Pomoć koju kroz donacije i sponzorstva dobivamo usmjeravamo direktno u Fond za one roditelje učenika koji ne mogu plaćati školarinu i na taj način omogućujemo opstanak škole u ovim teškim vremenima.

1. VAŽNO: U ovom trenutku porezna uprava dala je Školi 10 dana rok za plaćanje tromjesečnog zaostatka doprinosa, iznos kojeg Škola u ovom trenu nema.
Zato smo pokrenuli akciju “1000 prijatelja po 100 kn” te su dobrodošle sve uplate na donacijski račun Škole:
Osnovna waldorfska Škola, Zametska 6, Rijeka
HR74 23400091510142330 Privredna banka Zagreb

2. Prema vašim mogućnostima, postanite sponzor za jedno ili više djece pokrivši cijelu ili djelomičnu školarinu za ovu 2013./2014. školsku godinu. Iznos cjelogodišnje školarine je 11.040,00 kuna. Kada nam javite za koji ste se iznos odlučili, odmah ćemo vam poslati i ime, sliku te obiteljsku situaciju djeteta za koje ćemo školarinu dodijeliti.

Pozivamo vas da u bilo kojem trenutku dođete u posjet Školi
Hvala!

EKIPA
Djece, prijatelja, roditelja, učitelja...

Donirati možete i PayPal sustavom

na našoj web stranici:
http://www.waldorf-rijeka.hr/

Upišite se ovdje na naš newsletter listu: