Slavlje moći srca, Gea Viva

gea-viva

Pridružite nam se u stvaranju jedinstvenog prostora za događaje i susrete u prirodi – auditorija u kamenom krugu!
U lipnju 2013. članice međunarodne udruge Gea Viva izradile kameni krug na temu „Slavlje moći srca". Dizajnirale smo i isklesale trinaest kozmograma (reljefa) koji otkrivaju kako možemo ostvariti smisleniju kulturu koja omogućuje da čovječanstvo živi u harmoniji, neposredno i cjelovito povezano s višedimenzionalnom prirodom postojanja čovjeka i Zemlje. Kozmogrami su jedinstveno kreirane forme, za svaki prostor s obzirom na njegovo stanje i potencijale, koje generiraju i prenose iscjeljujuće impulse. Ovaj rad se temelji na drevnoj znanosti i vještini geomantije, zapadnom ekvivalentu Feng Shui-a te djeluje kao akupunktura zemlje. Kameni krug se nalazi u Milni na otoku Braču, na lokaciji udruge Gea Viva. Kroz aktivnosti i boravak u krugu povezujemo se i aktiviramo kvalitete uklesane u kozmogramima, podržavajući tako otkrivanje kvalitete srca u nama, u krugu i u širem krajoliku. Iskustvo u krugu je duboko i iscjeljujuće za svakog pojedinca, ostaje kao trajni „zapis" u našem fizičkom i suptilnom tijelu omogućujući nam da kvalitete moći i inteligencije srca aktiviramo u našem svakodnevnom životu. Tako svatko od nas može dati svoj jedinstveni doprinos oblikovanju i stvaranju zajedničke budućnosti u svojoj zajednici.




Do sada smo organizirali vođene ture, meditacije i sezonske svečanosti za turiste kao i za lokalno stanovništvo. Na našoj lokaciji redovito organiziramo radionice a za 2014. godinu je već u planu 72-satni tečaj permakulture i radionica izrade mozaika s našim kolegom iz Slovenije Robertom Liscem.
Željeli bi krug transformirati u auditorij, konstruirati mjesta za sjedenje i postaviti solarne panele za el. energiju. Auditorij bi nam omogućio proširenje spektra našeg djelovanja, organizaciju performansa, koncerata i većih manifestacija. Lokalna klapa i poznati dubrovački glazbenici OPG su već izrazili želju da bi nastupili u auditoriju a planiramo održati i Lifenet susret (međunarodni susret posvećen geomantiji i Geakulturi).
Kako bi to ostvarili na Ulule platformi smo osmislili i pokrenuli crowdfunding kampanju.
Više o samoj kampanji na linku: http://fr.ulule.com/stone-circle-auditorium/
Pozivamo vas da podržite stvaranje ovog jedinstvenog prostora vašom donacijom, dijeleći ovu informaciju u svojem krugu prijatelja ili dođite na Brač i gradite s nama auditorij na radionici koja će se održati nakon Uskrsa.

Hvala vam na vašoj potpori!

Sabine Engelhardt, Manuela Kaniški i Gea Viva tim