Prof. Baldo Mikulić

Prof. Baldo Mikulić
psiholog, jedini licencirani diplomirani učitelj i terapeut pjevanjem po metodi "Škole za otkrivanje glasa" u Hrvatskoj

Rođen sam u Košarnjem Dolu, malenom selu na poluotoku Pelješcu, gdje sam proveo prvih osam godina života. Tu je bio moj raj i tu sam otkrio ljubav prema glazbi i pjevanju. Kao dječak osjećao sam glazbu duboko u sebi, ali zbog svoje sramežljivosti nisam se usudio nikomu ni reći, a kamoli se upisati u glazbenu školu.
Upisao sam studij psihologije u Zadru. Tada nisam znao da nešto poput „Škole za otkrivanje glasa" uopće postoji. Znao sam da ako želim studirati nešto poput toga, trebam otići izvan Hrvatske, za što tada nisam imao hrabrosti.
Tijekom studija psihologije u Zadru doživio sam ratno iskustvo, što je bilo najbolja škola koju sam ikada imao. Nakon završetka studija otišao sam u Finsku, gdje sam proveo pet i pol godina studirajući u "Školi za otkrivanje glasa" u Lahtiju. Poslije završetka studija upisao sam trogodišnji Studij iz terapije pjevanjem po metodi „Škole za otkrivanje glasa" u Bochumu (Njemačka) i nastavio poučavati pjevanje. U ožujku 2004. godine završio sam Studij iz terapije pjevanjem. Od 1997. godine provodim par mjeseci godišnje u Association La Branche u Švicarskoj gdje nastavljam svoj rad s ljudima s posebnim potrebama. U Assotiation La Branche prakticiram pjevanje i terapiju pjevanjem sa štićenicima centra.

U listopadu 2004. godine preselio sam se u Zagreb gdje koristim stečeno znanje i iskustvo u radu s ljudima.

Obrazovanje
• Prof. psihologije (Pedagoški fakultet Rijeka )
• Učitelj pjevanja ("Škola za otkrivanje glasa" Lahti, Finska)
• Terapeut pjevanjem ("Studij terapije pjevanjem po metodi „Škole za otkrivanje glasa" Bochum, Njemačka)
Radno iskustvo
• poučava pjevanje u Sloveniji, Makedoniji, Srbiji, Slovačkoj, Republici Češkoj i Hrvatskoj
• radio u centru za osobe s poteškoćama u razvoju Association La Branche (Švicarska)


Škola za otkrivanje glasa ?