Dvije predstave ove nedjelje u Domu mladih!

 Vrijeme: 12. srpnja 2020. / 20:00 Đavolji odvjetnik / 21:30 Between me and a hard place
Mjesto: Amfiteatar Doma mladih (Ulica slobode 28, 21000 Split)
Website: https://www.facebook.com/events/770353700372177/; https://www.facebook.com/events/302154190976616/ ; https://www.facebook.com/ROOM100SOBA100/ ; https://divert.hr/ ; https://www.facebook.com/KolaborativnaIzvedbenaPlatforma/

Ovaj vikend, u nedjelju, 12. srpnja u Amfiteatru Doma mladih biti će izvedene dvije predstave – plesna inkluzivna predstava „Đavolji odvjetnik“ Divert/IMCR kolektiva (20:00) i predstava suvremenog cirkusa „Between me and a hard place“ jednog od najboljih cyr wheel akrobata Huga Bergmana (21:30).

Naslovna slika: Đavolji odvjetnik

Izvedba predstave „Đavolji odvjetnik“ realizira se u suradnji Divert/IMCR kolektiva, Kolaborativne izvedbene platforme i suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100. Nadamo se da ćemo ovom izvedbom potaknuti publiku na razmišljanje o inkluziji odnosno uključivanju osoba s invaliditetom u lokalnu zajednicu, a kolege sa scene na uključivanje u umjetničke produkcije.

Predstava, nastala kroz koreografiju Martine Tomić, glazbu Nenada Kovačića i dramaturgiju Nine Gojić, propituje i istražuje principe polilogičnosti i zajedničkog donošenja odluka. Petero izvođača i izvođačica – Mia Kevo, Leon Goličnik, Jason Mullhausen, Marjan Pajvot i Helvecia Tomić - ukidanjem riječi iz polja verbalnog razgovor seli u prostor plesa koji nastaje intuitivno, slušanjem namjera i prestrukturiranjem pažnje. Ono što postaje vidljivo u prvom planu su procesi pregovaranja između različitih tijela, onih plesnih i onih koji odstupaju od normaliziranih očekivanja.

U 21:30 publika će imati priliku vidjeti prezentaciju predstave u nastajanju "Between me and a hard place" cirkuskog umjetnika, Hugo Bergmana, koji je s ovom produkcijom predselektiran za circusnext projekt, edicija 2020-2021.

Od 29. lipnja Hugo Bergman boravi na rezidenciji u Amfiteatru Doma mladih tijekom koje nastavlja raditi na produkciji cjelovečernje predstave suvremenog cirkusa. Hugo, cyr wheel i jedan kamen - jedina su tri objekta na sceni koji su i izvođači i rekviziti i čitava scenografija. Ovaj minimalistička estetika za Huga predstavlja srž cirkusa i njegov najveći izazov: "U cirkusu smo naviknuti koristiti jednu ideju kojom manipuliramo do beskonačnog broja verzija. Izazov je održati materijal interesantnim cijelu predstavu."

Trailer predstave:

).

Work-in-progress prezentacija predstave „Between me and a hard place“ sufinancirana je sredstvima programa Europske unije Kreativna Europa, Creative Europe Desk - Culture Office Croatia i Grad Split (službena stranica). Rad kompanije ROOM 100 podržala je Zaklada Kultura nova.

Izvedbu predstave „Đavolji odvjetnik“ sufinancira Ministarstvo kulture, a obje izvedbe realiziraju se u suradnji s Multimedijalnim kulturnim centrom Split.

Predstave su dio projekta Gradimo Dom zajedno nositelja Platforma Doma mladih, kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta je isključiva odgovornost Platforme Doma mladih.

Between me and a hard place 
Between me and a hard place / Hugo Bergman

KONTAKT
Antonia Kuzmanić
Biskupa Jurja Dobrile 6,
21 000 Split
Tel: 099.668.1189
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Facebook: https://www.facebook.com/ROOM100SOBA100/
Instagram: https://www.instagram.com/room100soba100/