Prezentacija radionice kreativnog dokumentarizma

Radionica kreativnog dokumentarizma pod nazivom „Alati za stvaranje dokumentarnih projekata“ organizirana je kako bi ponudila nove perspektive u odnosu na to kako percipiramo našu okolinu kao potencijalni materijal za našu umjetničku praksu. Pozivamo vas na prezentaciju rezultata zajedničkog rada u srijedu, 28. 2. u 19 sati Teatar &TD, ulaz je besplatan.

Gdje je autentičnost u svijetu punom zbrke? Kako nas dokumentaristički alati mogu dovesti bliže čistoći za kojom, čini se, čeznemo? Postoji li način da se približimo onome što tvrdimo, kažemo i priznajemo? Koja je uloga jezika u tome? Može li nam još nešto sugerirati? Ili će nas neka druga, taktilnija stvarnost možda iznenaditi po putu?

Radionica se bavila različitim načinima ekstrahiranja dokumentarnoga materijala, i mijenjajući mu kontekst i prezentaciju, ispitivala je granicu između stvarnosti i fikcije. Cilj radionice bio je istražiti različite konceptualne i praktične pristupe pojmu dokumentarnog, gdje se od polaznika očekivalo da u njoj sudjeluju kao ravnopravni suradnici i koautori.

Nakon 5 dana, voditelji radionice Hedvig Biong, Pablo Castilla i Niko Hafkenscheid te polaznici Nikolina Anković, Boris Barukčić, Irena Čurik, Teuta Gatolin, Ivor Glavaš, Judita Horvatinović, Tea Kantoci, Vedran Senjanović, Sara Simić i Klara Šimunovic pozivaju vas na prezentaciju rezultata zajedničkoga rada u srijedu, 28. 2. u 19 sati u Velikoj dvorani Teatra &TD (Studentski centar, Savska 25). Ulaz je besplatan.

Financirano sredstvima europskoga projekta Apap - Performing Europe 2020, sufinancirano sredstvima programa Europske unije Kreativna Europa. U suradnji s ADU ● Akademija dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.