ZAŠTO UZIMATI PANACEO MEDICINSKI ZEOLIT

 

Što je PANACEO medicinski zeolit?

-              vulkanski mineral aktiviran, mikroniziran i oksigeniziran sukladno zaštićenoj PMA©tehnologiji
-              garantirano siguran za medicinsku oralnu i lokalnu humanu upotrebu
-              odobren od HALMED, jedini zeolit na hrvatskom tržištu kojeg smiju prodavati ljekarne
-              posjeduje 100% prirodno biofizikalno detoksikacijsko svojstvo, najefikasniji neagresivni prirodni detoksikator
-              kao negativno nabijen mineral u organizmu djeluje biofizikalno (ne kemijski) te prirodno i učinkovito detoksicira organizam od pozitivno nabijenih supstanci teških i radioaktivnih metala, radioaktivnih, tehničkih i UV zračenja, herbicida, pesticida, nitrozamina, aflatoksina, mycotoksina i drugih kancerogenih i toksičnih supstanci, amonijaka, nikotina, alkohola, kod kemo i radioterapije, kod cijepljenja, uzimanja kontracepcijskih tableta i dugotrajnog uzimanja farmakološke terapije, te ih fizički iznosi iz organizma
-              djeluje imunomodulatorno, antivirusno, antibakterijski, ubrzava oporavak, cijeli sluznicu usne šupljine, cijeli kožu, crijeva, kosti
-              bez negativnih nuspojava i/ili kontraindikacija
-              nema letalnu ni toksičnu dozu

U procesu detoksikacije iz organizma eliminira:

  • višak kiseline (alkalizacija organizma, prevencija bolesti kiselog okruženja - kandidaze, gihta, reumatoidnog artritisa, probavnih tegoba, akutnih i kroničnih upala crijeva i dr),
  • višak glukoze (prevencija diabetes melitus i komplikacija diabetesa),
  • virusne komponente - sprječava replikaciju virusa (herpes, hepatitis, gripa),
  • smanjuje oksidativni stres i otklanja njegove štetne implikacije na organizam u cjelini
  • na staničnoj razini otpušta hranjive sastojke i esencijalne minerale koji nastavljaju pozitivno djelovati u tijelu, te tako remineralizira i hrani organizam. Također otpušta slobodnu vodu koja se nalazi unutar kristalne rešetke, poboljšava membranski potencijal stanice i njegovu nepropusnost za štetne agense, te regulira acidobazni status
  •  harmonizira i unapređuje rad žlijezda s unutrašnjim lučenjem, posebno aktivnost limfnih čvorova. Budući medicinski zeolit uspješno odstranjuje različite vrste toksina iz tijela, on na taj način prirodno povećava energiju i pruža psihofizičku dobrobit, unapređuje raspoloženje, otklanja nesanicu, neurozu i depresiju. Istraživanja su pokazala da medicinski zeolit harmonizira produkciju neurotransmiterske kemikalije, tzv. serotonina, poznatog "hormona sreće", koji utječe na emocije, ponašanje i misli koji, kad je u ravnoteži, daje osjećaj zadovoljstva i mentalne opuštenosti, te je posebno važan kod regulacije mentalnih stanja poput depresije. Zeolit ublažava tegobe menopauze.
  • Korisnici  iskazuju osjećaj povećane energije, koncentracije, mentalne jasnoće, vitalnosti, boljeg raspoloženja, osjećaj mira i zadovoljstva. Ovo nazivamo pozitivnim sekundarnim efektima, jer eliminacija teških metala dopušta tijelu da kumulira magnezij i onda tijelo funkcionira s povećanim biološkim izvorom tjelesne energije. Kada se ova interakcija odvija na optimalnoj razini, ljudi imaju osjećaj vlastite energije i osjećaju se prirodno dobro.

Suvremena medicina danas preporuča redovnu detoksikaciju organizma, najmanje jednom do dva puta godišnje, a po potrebi i češće. Detoksikacija poboljšava i podržava prirodni obrambeni sistem, čisti krv, posebno jetru koja je najodgovorniji organ za eliminaciju toksina, doprinosi zdravlju svih organa zaduženih za detoksikaciju i imunološko zdravlje organizma.

Kako odabrati optimalni  Panaceo proizvod?

PANACEO BASIC DETOX PLUS kapsule i prah se koriste kao preventivna terapija za ZDRAVE osobe koje su primarno zainteresirane za održavanje svog dobrog psihofizičkog zdravlja i kondicije. Ovaj proizvod sadržava 90% medicinskog zeolita i 10% prirodnog kalcija i magnezija iz koraljnih mora. Koristi se za zaštitu i preventivnu detoksikaciju organizma, kod pojačanog stresa, za očuvanje zdravlja i unapređenje imuniteta, kod pojačanog opterećenja lokomotornog sustava odnosno kod tegoba koje su u vezi s povećanim potrebama za kalcijem i magnezijem.

2            Linija PANACEO MED ima DVIJE linije proizvoda: DARM REPAIR i THERAPY PRO-Obe su linije jednake kvalitete, 100% čisti medicinski zeolit, višestruko aktiviran, mikroniziran i oksigeniziran, imaju najjači detoksikacijski i suportivni efekt.
2.1.        PANACEO MED DARM REPAIR, kapsule i prah, se preporučaju kod propusnih crijeva, iritabilnog crijeva, kod tegoba probavnog trakta i funkcionalnih oboljenja crijeva (klinički dokazano)

2.2.        PANACEO MED THERAPY PRO kapsule i prah, se preporučaju kod težih oblika toksikacije, kod toksikacije teškim metalima, kod cijepljenja i dugotrajnog uzimanja farmakološke terapije, kod kemoterapije i radio terapije, kao suportivna terapija kod problema s kostima, mekim tkivom, ekstremitetima, glavom, kod kardiovaskularnih i imunoloških poremećaja. (klinički dokazano). Budući ovaj proizvod sadržava značajan udio nano dimenzija, koristi se u dermatologiji i može se aplicirati i lokalno, direktno na kožne lezije, osipe, na rane i sluznicu (klinički dokazano)

3             PANACEO SPORT kapsule i prah je antidopping testirana linija za PROFESIONALNE SPORTAŠE u cilju zaštite i čuvanja njihovog zdravlja kod ekstremnih napora, treninga i natjecanja, kao i za unapređenje sportskih rezultata. Također se preporuča i osobama AKTIVNOG ŽIVOTNOG STILA koje su izložene raznim vrstama stresa, kao antistresna podrška  zahtjevnim managerskim i drugim profesijama koje ugrožavaju zdravlje pojedinca. (klinički dokazano) Sadržavaju 80% medicinskog zeolita i 20% dolomita (prirodni kalcij i magnezij iz koraljnih mora).

Da li odabrati prah ili  kapsule?
Korisnici često postavljaju pitanje da li uzimati medicinski zeolit u obliku praha ili kapsula. Bitnu razliku između pakiranja PANACEO u prahu i pakiranja u kapsulama, čine:

  • Cijena osnovne supstance. Gram osnovne supstance u kapsulama je cca 3 puta skuplji nego gram iste supstance u prahu. 
  • Komoditet je česti razlog kad korisnici radije uzimaju kapsule nego prah. Kad se radi o preventivnoj terapiji, izbor je na strani korisnika i praktički nema razlike u očekivanim efektima. Ipak, kad se radi o suportivnoj terapiji kod konkretnih tegoba, obavezno treba uzimati prah, jer se kapsulama ne mogu postići potrebne terapijske količine.
  • Postoji razlika u mjestu resorpcije praha i kapsula, pa je opravdano u određenim težim slučajevima uzimati zajedno prah i kapsule. Prah počinje djelovati već od usne šupljine i ždrijela. Njegovo djelovanje je posebno intenzivno u želucu. Nakon izlaska u tanko crijevo, to je djelomično kompromitirana zeolitna supstanca koja nema početnu maksimalnu aktivnost. Kapsule prolaze želudac i rastvaraju se u tankom crijevu, pa ih ne kompromitira želučana kiselina.

Kapsule unapređuju očekivane terapijske rezultate, ali ipak ne mogu zamijeniti prah, jer prah osigurava potrebnu količinsku koncentraciju medicinskog zeolita u organizmu. Našim korisnicima koji trebaju SUPORTIVNU terapiju medicinskim zeolitom primarno preporučamo prah, a ako si mogu priuštiti I KAPSULE UZ PRAH, dapače.

Zašto je medicinski PANACEO zeolit drugačiji ?
PANACEO je za sada jedini legalni i legitimni medicinski zeolit na hrvatskom tržištu, aktiviran, mikroniziran i oksigeniziran zaštićenom PMA tehnologijom, znanstveno i klinički istražen, 100% siguran za oralnu humanu upotrebu. Registriran je na HALMED-u u skladu s EU odredbama iz 2006 godine.  Proizvodi se sukladno kriterijima HACCAP programa za medicinske proizvode. Svaka količina proizvodnje prolazi kontrolu 13 kritičnih točaka, svaki pojedini proizvod ima svoj kontrolni broj, što je bezuvjetna garancija sigurnosti gotovog proizvoda za humanu oralnu medicinsku upotrebu.
Nužnost takve kontrole polazi od činjenice da postoji više stotina podvrsta zeolita, čija se ruda vadi iz rudnika, gdje su moguće nepredvidive kombinacije različitih podvrsta zeolita. Neki od njih su toksični, neki čak kancerogeni, organoleptički nerazlikovni. Moguć je neprepoznati prelazak jedne vrste zeolita u drugu, moguća su onečišćenja zeolita u zemljinoj kori, pa je to opravdani razlog kontinuirane zahtjevne  kontrole kvalitete i sastava zeolita po kriterijima za medicinske proizvode.
Budući je vremenski i financijski vrlo zahtjevna i skupa registracija medicinskih proizvoda, to proizvođači i distributeri ostalih zeolita na tržištu navode da su njihovi zeoliti registrirani kao ‘’zeolitna sirovina u kozmetici’’. Budući zeolitna sirovina u kozmetici ne udovoljava kriterijima sigurnosti EU za humanu oralnu upotrebu, proizlazi da je jedino medicinski PANACEO zeolit legalan i legitiman, odnosno garantirano siguran za humanu oralnu upotrebu.

panaceo logo





S vašim pitanjima uvijek se možete obratiti našoj profesionalnoj Savjetodavnoj službi:

Panaceo Tim d.o.o.
Olujka Jasprica, mag.oec
S.I.A.F. holistički terapeut
Voditelj Savjetodavne službe
Representative: Panaceo GmbH, Austria
gsm: + 385 91 3772354 (viber, WhatsApp)
tel/fax: '+385 1 3772354
emails: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

www.panaceo.hr



                                     ♦

                                     ♦

                                     ♦