CJELOVITOST- vikend sa Thierryem u Zagrebu

„Mi smo poput komada švicarskog sira" Fritz Perls

Baš poput komada švicarskog sira i mi smo puni rupa. Tijekom našeg života, često skrivamo ili se odričemo pojedinih dijelova sebe. Ponekad ih izgubimo putem, poklonimo ih ili nam oni budu oduzeti. Mi, kao ljudska bića imamo mnogo aspekata i kvaliteta. Cilj ove radionice je popuniti rupe u našem komadu sira, i onda, nadajmo se, opet postati cjeloviti. Biti cjelovit znači biti avanturist sposoban prilagoditi se različitim situacijama, znači biti „onaj koji se kreće" koji sa entuzijazmom i znatiželjom prihvaća izazove s kojima se susreće na svome putu. To znači istraživati naš potencijal kroz pokret. Osjećati povezanost sa sveukupnim životom, drugim ljudima, svijetom oko nas kroz svjesnost da je sve neodvojivi dio jedne velike mreže života.
Kroz mapu 5 Ritmova i kombinaciju Geštalta i Ritualnog kazališta, kretati ćemo se kroz različite načine izričaja. Geštalt pristup poziva nas da potražimo dijelove naše osobnosti koji nedostaju i integriramo ih na fizičkoj razini. Jedan od mnogih aspekata Ritualnog kazališta je da nas osposobljava da utjelovimo različite aspekte naše osobnosti i živimo ih u fizičkoj realnosti, dajući nam uvid u razumijevanje što znači biti ljudsko biće. 5 Ritmova, Geštalt i Ritualno kazalište djeluju zajedno kao „cjelina".

Otvoreno za svakoga tko je spreman disati, kretati se, raditi, slušati, vježbati, biti inspiracija, omekšati, otvoriti se i opustiti.
Thierry dance 08

"Kad plešemo, mi se budimo, mi se spajamo sa svojim sočnim dijelovima, mi se zabavljamo i zaboravljamo sva teška sranja koja nosimo sa sobom. U plesu mi postajemo realni, postajemo slobodni, nadilazimo sami sebe. Kretanje razvaljuje!" Gabrielle Roth

Thierry: "Francuz sam i živim u Zagrebu, a praksu Pet ritmova podučavam već 6 godina. Praksu sam otkrio 2002. godine i značajno je izmijenila moj pogled na pokret i bivanje u pokretu. Gabriellu Roth prvo sam upoznao kroz njezine knjige, a zatim i na treninzima u SAD-u i u Francuskoj. Sretan sam što sam imao priliku biti njezin učenik. Poduka iz prakse 5 Ritmova je put koji mijenja i pokreće, a ono što u njemu posebno volim je dimenzija jedinstva koje postižemo kroz tijelo, srce i duh. Oženjen sam Silvijom Tomčik i otac sam maloga Nume. Dolazim iz kazališne sredine, certificirani sam Gestalt terapeut i već niz godina razvijam se kroz bavljenje Muškim aspektom, kao jedan od voditelja projekta Mankind. Volim istraživati kreativnost kroz muziku i različite umjetničke oblike, a naročito kroz sve što se izranja na plesnom podiju."

Datum: 25.- 27. 11. 2016.
Satnica: Petak, 19-22 h, subota 11-18 h, nedjelja 10-17 h
Lokacija: Waldorfska skola, Jakuševečka 6, 10 00 Zagreb
Cijene: Cijena za rane prijave (do 15.10. sa nepovratnim depozitom od 50 Eura) je 90 Eura. Puna cijena 110 Eura. Radni tim cijena 60 Eura. Cijena za učitelje i space holdere 5Ritmova je 55 Eura.
Informacije i prijave: Jadranka, +385 (0) 98 1768 274, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Jadranka Franc
asistentica - Udruga Ples Ritmova Zagreb
+385 (0) 98 1768 274
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.plesritmova.net