Baba Jaga drevna je božica koju smo opsjednuti suvremenošću – skoro zaboravili.
Ona koja pripada našem slavenskom panteonu, čija kuća je duboko u nekoj našoj, domaćoj šumi i prožeta je maglom iz naših rijeka, sa zemljom iz koje smo i sami potekli, pa je s njenom pričom naše cijelo biće povezano, no ukoliko ga ne budemo slijedili, ta će veza nestati.

Čujete li svoj vlastiti glas? Znate li što vam govori i najvažnije, slušate li ga?

U ovoj vas posebnoj iskustvenoj radionici pozivamo, da je se sjetite i da od nje ponovno uzmete ona znanja i mudrosti koja nam toliko trebaju da bismo se sjetili tko smo.

Uz daleko zimsko sunce i blizak mrak koji nas čeka, zajedno ćemo tijekom cijelog dana hodati kroz simboličnu mračnu šumu, susresti se s Babom Jagom i kroz njenu mudrost istražiti:

• Kako nahraniti odnos između nas i divlje prirode, plodnosti, kreacije i destrukcije?
• Kako probuditi svoj unutarnji intuitivni glas?
• Kako pročistiti svoje divlje Ja i ostati povezan sa stvaralačkom moći majke prirode?
• Kako otići u podzemlje i kako ne ostati zarobljen u njemu?

Babu Jagu ćete stvarno upoznati, a i otvoriti vrata njene kolibe.
Samo trebate izgovoriti čarobne riječi: „Kolibice, kolibice okreni oči prema šumi, prema meni se okreni s vratima, da bi mogla Ja putnik ući“ (iz bajke Marfa seljačka kći).

Baba možda zvuči kao ocvala ruža, a Jaga kao zločesta vještica, no naša Baba Jaga, koja čuva vode života i smrti, poznata je i kao drevna božica starih kostiju i božica ciklusa život/smrt/život – i zahtjeva vaše poštovanje. Divlja je i ljubazna. Sije strah, ali nesebično daje i dijeli.

Iz riznice svog vrta 'kopa' smrt, da bi posadila novi život. Ona sve vidi i sve zna. Iz ponora bunara izvlači najdublje tajne, koje skrivate i od samih sebe.

Živi u kolibi na kraju šume koja se okreće oko svoje osi da je blizu majci Zemlji.

To izaziva (straho)(samo)poštovanje, eliksir za kojim vapimo. U velikim dozama. Doduše, metlu ima, ali njome odnosi potrošeno, traumatično, destruktivno. Stvara stazu koja blista svjetlom i mudrošću. Utire put iskri života.

Baka Jaga ne priča bajke uz pucketanje vatre u kaminu, ali sluša vas. Ona nije nježna, i ne peče slasne kolače, ali gladni nećete ostati. U njenoj kuhinji dimi se, puši, miriše, krčka – nahranit će vas obilato kreacijom, plodnošću, intuicijom, zahvalnošću, mudrošću...

A vaše stare kosti skupit će na jedno mjesto i zaliti vodom. Da nestanu, i ponovno nastanu. Za vaše ponovno rođenje.
Kad vam pruži svoju ruku, krenite za njom. Jer birate (svoj) život, i ništa više. Ima i zabave i mistike i stvaranja.

'Onaj wow osjećaj poslije' nije iznimka nego pravilo.

„Tko se boji Babe Jage još“ je jedna sasvim posebna radionica. Malo je reći katarzična. Tako nešto još niste doživjeli.
Ako smo lagali, poslat ćemo vam pravu Babu Jagu u goste :)

Na radionici radimo kreativno, rukama i slušanjem, no i ulazimo duboko u simboliku tamne šume, da bismo pronašli vlastiti glas.

Cijena cjelodnevne Baba Jagine radionice je 800 kn a u cijenu su uključeni svi materijali i izrada vaše lutke koja koja vam govori, još dugo dugo, i uvijek iznova budi vaš unutarnji glas i povezuje vas sa stvaralačkom moći majke prirode.

Prijave su obavezne – lijepo vas molimo da uplatite akontaciju od 400 kn kako biste rezervirali svoje mjesto, a ostatak je plativ prije početka radionice.

Radionicu vodi Martina Stažnik, psihoterapeutkinja i pričateljica priča, žena koja ima sposobnost uvesti nas nježno, snažno i neumoljivo u vlastitu dubinu, u šume koje nas čekaju, i bez čije tame ne možemo pronaći svoje svjetlo. Slično kao i Martina, Baba Jaga koju nam donosi mudra je i lijepa, ženstvena i pomalo strašna, no ne odustaje od toga da pokazuje put prema vlastitoj mudrosti.

 

Gdje? Jalovečka 1, Zagreb, zvoniti na Galbanum.
Kada? U nedjelju 10.prosinca, od 10-18 h.
Molimo vas da dođete 15 min ranije kako biste se na vrijeme smjestili i uplatili predavanje.

PRIJAVA JE OBAVEZNA!
Link za prijave.

Cijena cjelodnevne Baba Jagine radionice je 800 kn a u cijenu su uključeni svi materijali i izrada vaše lutke koja koja vam govori, još dugo dugo, i uvijek iznova budi vaš unutarnji glas i povezuje vas sa stvaralačkom moći majke prirode.

Lijepo vas molimo da uplatite akontaciju od 400 kn kako biste rezervirali svoje mjesto i kompletirali prijavu, a ostatak je plativ prije početka radionice.

Tko se boji Babe Jage još? Mi malo da, ali obavezno idemo.

 

koncerti i festivali

 
 

bubnjanje i ples

 
 

stand up komedija

ostalo