REUMATSKA OBOLJENA - GIHT, ARTRITIS, REUMATOIDNI ARTRITIS, OSTEOARTRITIS

Medicinski PMA zeolit u sinergiji s Boswelliom Sacrom (Weihrauch) uspješno doprinosi kod svih reumatskih oboljenja, svih oblika artritisa, osteoarthritisa, reumatoidnog artritisa, gihta i drugih upalnih problema zglobova. a također  inducira apoptozu kod različitih tumorskih staničnih linija.

Reumatska oboljenja predstavljaju skup različitih oboljenja čiji su zajednički simptomi: upalni proces, otok i bolovi u zglobovima, mišićima, tetivama kao i smanjena pokretljivost. Reumatske bolesti uglavnom napadaju zglobove, tetive, ligamente, kosti, mišiće, a neke zahvaćaju i unutarnje organe.

Većina reumatskih oboljenja je autoimuna, odnosno nastaje kada imuni sistem, koji u normalnim uvjetima brani organizam od štetnih utjecaja sredine, počne napadati vlastite stanice. Vjeruje se da uzrok reumatskim oboljenjima leži u kombinaciji genetskih i faktora okoline. Nekim reumatskim bolestima sklonije su žene nego muškarci. To je slučaj kod lupusa, reumatoidnog artritisa, idiopatskog artritisa, skleroderme i fibromijalgije, dok su muškarci skloniji gihtu.

Artritis je upala zglobova i može zahvatiti zglobove u bilo kom dijelu tijela: rame, koljeno, gležanj. Zdravi zglobovi su obavijeni spužvastim materijalom, hrskavicom. Sam zglob je obavijen membranom, koja stvara tekućinu koja smanjuje trenje u zglobu. Upaljen zglob zahvaćen artritisom postaje bolan, otečen, crven, ugrijan, ukočen a bol može onemogućiti kretanje. Tri najčešća oblika artritisa uključuju: osteoartritis, reumatoidni artritis i giht.

Giht je jedno od najbolnijih reumatoidnih oboljenja, a često počinje naglim bolom,  otjecanjem,  ukočenosti, zglob može biti topao na dodir i crven. Giht se javlja kada organizam ne može eliminirati mokraćnu kiselinu. Prije napada, formiraju se kristali mokraćne kiseline u vezivnom tkivu zglobova. Vremenom dolazi do upale na mjestima gdje se stvaraju kristali mokraćne kiseline. Giht je često izazvan stresnim događajima, alkoholom, lijekovima, pojavom drugih oboljenja i često zahvaća zglobove u donjem dijelu tijela: zglobove pete, članke nogu i zglobove nožnih prstiju.

Osteoartritis je najčešći vid artritisa. Obično zahvaća hrskavicu, a vremenom može dovesti i do njenog oštećenja, pri čemu ništa ne smanjuje trenje između kostiju zgloba. Ovakvo stanje se karakterizira bolom, oticanjem, a nekad i nepokretnošću. Osteoartritis najčešće zahvaća zglobove koji nose najviše tjelesne težine: koljena, kukovi, stopala, ali i šake, donja leđa i vrat.
Reumatoidni artritis je kronično inflamatorno autoimuno oboljenje koje ne pogađa samo zglobove, nego može napasti i kožu, pluća, oči, krvne sudove. Imuni sistem sam napada stanice u zglobovima, jer ih doživljava kao strana tijela, što dovodi do otjecanja, crvenila, ukočenosti i gubitka funkcija. Osobe sa reumatoidnim artritisom mogu osjećati umor i imati groznicu. Reumatoidni artritis se javlja simetrično, ako je zahvaćeno lijevo koljeno, ubrzo će biti zahvaćeno i desno. Na osnovu ove simetrije reumatoidni artritis se razlikuje od drugih oblika artritisa.

Imunološki sustav prosječnog suvremenog čovjeka ne funkcionira optimalno, a što je posljedica niza okolnosti: stresa koji prati suvremeni način života, smanjenja hranjive vrijednosti namirnica, izloženosti kemijskim supstancama i toksinima u hrani koju jede, zraku kojeg udiše, vodi koju pije i lijekovima koje uzima. Zeolit  predstavlja supervakcinu kao vrstu imunostimulacijskog djelovanja. To ima poseban značaj u adjuvantnom liječenju autoimunih, infekcijskih i malignih bolesti.

Fibromialgija - je kronično oboljenje koje izaziva bol u potpornim mišićima oko kostiju i zglobova. Bol, ukočenost, lokalizirana napetost u mišićima, posebno vrata, kičme, ramena i kukova. Pacijenti mogu biti umorni i loše spavati.

Imunološki sustav prosječnog suvremenog čovjeka ne funkcionira optimalno, a što je posljedica niza okolnosti: stresa koji prati suvremeni način života, smanjenja hranjive vrijednosti namirnica, izloženosti kemijskim supstancama i toksinima u hrani koju jede, zraku kojeg udiše, vodi koju pije i lijekovima koje uzima. Postoje različiti poremećaji imunološkog sustava koji uzrokuju brojne autoimune bolesti. Poznato je da je reumatoidni artritis sve učestaliji primjer autoimune bolesti.

Medicinski PMA zeolit pozitivno djeluje na porast obrambene sposobnosti organizma, jačajući imuni sustav u procesima imunomodulacije i imunoregulacije. Omogućava optimalno funkcioniranje imunološkog sustava na način da detoksicira organizam, odstranjuje toksine, viruse, bakterije, gljivice, koji smanjuju imunološke funkcije i opterećuju hormonalnu aktivnost, kod gihta odstranjuje mokraćnu kiselinu, uzročnika bolesti. Medicinski PMA zeolit unapređuje i stimulira imuni sistem da djeluje efikasnije, harmonično i uravnoteženo, te na taj način doprinosi kod svih vrsta imunoloških

Zbog specifičnih imunomodulacijskih svojstava znanstvenici su zeolit nazvali superantigenom, koji se predstavljaju kao grupa bakterija i viralnih toksina, koji mogu izazvati smrt stanice u populacijama T stanica. Superantigeni mogu poboljšati ili umanjiti imunološke reakcije na velik broj antigena prisutnih pri većini oboljenja, posebno kod autoimunih bolesti. Ova svojstva aktiviranog zeolita potvrđena su kod hematoloških oboljenja, prije svega kod leukemije.

U Europi su koncem 20.stoljeća  medicinari i farmaceuti otkrili djelovanje Boswelije sacre (PANACTIVE WEIHRAUCH) na zdravlje. Farmaceut Manfred Schubert Zsilavecz sa Sveučilišta Johanna Wolfganga Goethea iz Frankfurta tvrdi: "Bosvelijske kiseline su pentaciklički triterpeni, dakle prirodne tvari s kiselim osobinama. Upravo ti sastojci su, čini se, odgovorni za brojna medicinska područja primjene, među koja spadaju prvenstveno reumatska oboljenja, kronične upale crijeva te kandidijaza'"
U brojnim dvostruko slijepim studijama Boswellia Sacra je istraživana kod pacijenata s osteoarthritisom. Iako se u zadnje vrijeme smatra da osteoartritis nije upala, studije su pokazale da je Boswellia sacra blokirala enzime koji doprinose upalama, te da također inhibira enzime koji razgrađuju hrskavicu i kolagen, što uzrokuje bol. Boswellia poboljšava dotok krvi u zglobove, te se zaključno pacijenti već u roku sedam dana značajno bolje osjećaju, te imaju signifikantno blaže simptome i tegobe artritisa.

Stoga medicinski PMA zeolit u sinergiji s Boswelliom Sacrom (Weihrauch) uspješno doprinosi kod svih reumatskih oboljenja, svih oblika artritisa, osteoarthritisa, reumatoidnog artritisa, gihta i drugih upalnih problema zglobova. a također  inducira apoptozu kod različitih tumorskih staničnih linija.

Preporučena terapija:
PANACEO MED ili BASIC prah i kapsule
(dodatno preporučeno WEIHRAUCH)
• uz primarne detox efekte ima brojne sekundarne učinke
• supervakcina kod svih imunoloških poremećaja
• adjuvantno liječenje autoimunih i infekcijskih bolesti
• jača obrambene sposobnosti organizma
• jača procese imunomodulacije i imunoregulacije
• kod gihta odstranjuje mokraćnu kiselinu
• imuni sistem čini efikasnim, harmoničnim, uravnoteženim
• učinkovit u sinergiji s Boswelliom Sacrom (Weihrauch)
• kod svih reumatskih oboljenja, reumatoidnog artritisa,
  artritisa, osteoarthritisa, gihta i upala zglobova


panaceo logoOlujka Jasprica, mag.oec
S.I.A.F. holistic counsellor / therapist
Panaceo Tim d.o.o. director
Voditelj Savjetodavne službe
Mandalicina 14, 10000 Zagreb
Austrian Panaceo GmbH representative
gsm: + 385 91 3772354 (viber, WhatsApp)
tel/fax: '+385 1 3772354
emails: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.