Tarot za 21. stoljeće!

Tarot3 Master Colors
Prvi tarot špil koji su osmislili i dizajnirali Dan Šercar i Željka Tokić
Nakon više od 20 tiskanih izdanja knjiga i anđeoskih karata, voditelji udruge Hrvatska transpersonalna asocijacija su napravili i svoje prve tarot karte.
Desetljeća praktičnog rada i promišljanja o tarotu zaokružila su jednu sasvim novu ideju, kao i novi broj karata, mistični 108.

Nastanak tarot karata
Tarot je nastao sredinom 15. stoljeća u Sjevernoj Italiji, a od tada do danas napravljeno je tisuće različitih špilova, sa čvrstom strukturom od 78 karata – 22 velike arkane, 40 malih arkana i 16 dvorskih karata.
Kroz praktičan rad i proučavanje 20-ak različitih špilova, zaključili smo da kod dvorskih karata može doći do zabune jer su po elementima bili prikazani kralj, kraljica, princ-mladić i paž-dijete, odnosno nisu bili ravnomjerno zastupljeni muški i ženski likovi

Po čemu se naš Tarot3 Master Colors razlikuje?

Meditirajući o problemu postojećih tarot špilova, Dan je dodao još 16 novih dvorskih karata te s ovih postojećih 16 došao do broja 32.

Svaki od elemenata sadrži likove Starog kralja i Stare kraljice, Kralja i Kraljice na vlasti, Kraljevića i Kraljevne, te Malog princa i Male princeze.

Tako se kod okretanja karata sa sigurnošću može utvrditi radi li se o mlađoj ili starijoj osobi, muškoj ili ženskoj, djevojčici ili dječaku.

Nakon toga odlučili smo dodati još 10 dodatnih karata koje sadrže Sefirote sa Stabla života i otud naziv Tarot3, a 3 (engl. tree) označava stablo.

Master je oznaka da je ovaj tarot namijenjen znalcima ove vještine, kao i onima koji su proučavali Kabalu, staze i boje stabla života, te energiju i značenje Sefirota.

Još je samo trebalo dodati sva 4 elementa (vatra, zemlja, voda, zrak) i došli smo do svetog broja 108!
Svaka od 108 karata ima svoju posebnu nijansu boje, usklađenu sa Sefirotom i stazom kojoj pripadaju – otud u imenu Colors (boje).

U prikazu karata još je nešto izuzetno važno: likovi su zadržani samo na dvorskim kartama, a sve ostale je Dan dizajnirao jednostavne, pročišćenih simbola, gotovo kao umjetničke grafike.

Nadamo se da ste spremni uskočiti u 21. stoljeće i isprobati nešto sasvim drukčije!

Info i narudžbe na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i telefon: 091/598 21 25
Veličina je 7,2x11,8 cm, dolazi u organdi vrećici, a ne u kutiji.

Dan Šercar i Željka Tokić
Hrvatska transpersonalna asocijacija
https://hta.hr/




alternativni-oglasni-centar-2


Želite možda oglasiti svoju radionicu, tečaj, predavanje, proizvod ?
Za samo 140 kn po objavi možemo kvalitetno promovirati vašu vijest.
Pošaljite nam upit na mail 
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 ili ispunite donji obrazac:
Više o našim mogućnostima možete vidjeti ovdje.