TonTon Soriba Sylla, djembe majstor u Zagrebu

Drage djembistice i djembiste
Kao i uvijek, ponovo mi je veliko zadovoljstvo najaviti vikend djembe radionicu s našim dragim djembe majstorom i prijateljem TonTon Soriba Syllom iz Gvineje. Ovo će biti njegov deveti po redu dolazak u Zagreb.

Mnogi od vas su ga već upoznali i imali priliku prisustvovati njegovim dosadašnjim radionicama i nastupima u Zagrebu, a neki iz našeg djembekruga su proteklih godina bili i na njegovim radionicama u Gvineji, samom srcu i pradomovini djembe glazbe.
Svi vi koji ste bili na njegovim radionicama, znate da su one nezaboravne - pune smijeha i radosti, i da nam Tonton svaki put donese toplo afričko sunce i prenese duh afričkog života i glazbe.


TonTon Soriba Sylla je rođen u Gvineji, domovini afričkih djembe ritmova. Odrastao je u selu Boke, a tradicionalne Sousou i Malinké ritmove učio je od velikog djembe majstora Famoudou Konatea. Više od deset godina živi uNjemačkoj. On je djembefola koji ne očarava samo svojim izuzetnim sviračkim umijećem, nego i izrazitom toplinom, vedrinom, pristupačnošću i karizmom.
Od svih djembe majstora s kojima sam se susreo i od kojih sam učio,TonTon je bez premca najbolji metodičar, tako da svi bez poteškoća uspijevaju pratiti njegove radionice i usvajati znanje. On je osoba koju zasigurno nećete zaboraviti i sa čije radionice ćete osim stečenog sviračkog znanja ponijeti i veliku količinu radosti, entuzijazma i topline u srcu.

Radionica traje ukupno 8 sati, odnosno, oba dana po 4 sata (plus polusatna pauza za čaj, kavu), a osmišljena je kao i uvijek - početni i intermediate level zajedno.

Napomena: Za radionicu je potrebno minimum sviračkog iskustva od 2 mjeseca.

Prijave počinju od sada, jer ova radionica se ne propušta :-)

Vrijeme: 7.-8.06.2014. subota i nedjelja: 11.30 - 16 sati
Cijena: 570 kn/75 €

Mjesto: DRUM-TI-DAM centar – Vlaška 81a (u dvorištu)
Info i prijave: Daksh Krešimir Oreški
095 198 9915 / Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Organizator: DRUM-TI-DAM – Udruga za kulturu ritma

Nekoliko video clipova: