PREDAVANJE I RADIONICE ZA IZRADU KOMPOSTNE HRPE -„BIOMEILER"

POZIVAM VAS U OKRILJU BIODINAMIČKOG IMANJA „VRTIZOBILJA" NA DVIJE DVODNEVNE RADIONICE ZA IZRADU KOMPOSTNE HRPE-„BIOMEILER" PO METODI JEANA PEAN-A ZA GRIJANJE PLASTENIKA I KUĆE

Cilj nam je napraviti „biomeiler" hrpu od sječke koja će nam grijati vodu kako bi grijali unutrašnjost plastenika i kuće,te dobili izrazito rani i kvalitetan urod jagoda i povrća ( rajčice, paprike, krastavci, tikvice već od 4. Mjeseca) i grijali se zdravo, izrazito povoljno i obnavljajuće.


Predavanje o BIOMEILER metodi
izrade komposne hrpe održat će se u Zagrebu
.

1. Besplatno predavanje , 3.11. u 18 sati
2. Besplatno predavanje, 10 .11. u 18 sati
Nova cesta 71, Zagreb

Prijavite se na donju prijavnicu.
Hvala.

Biomeiler- traje oko 18 mjeseci, dakle ovisno kad slažete hrpu imate za grijanje 2 sezone i puno, puno komposta!

Za organiziranje radionice „Biomeiler" koja dolazi od jeana pean-a koji je pokrenuo evoluciju, kako uz pomoć sječke koju usitnimo sa strojem te posebnom tehnikom slaganja sječke, piljevine, biljnih ostataka iz vrta, životinjskog gnoja, cijevi,vode i mikroorganizama (brži početak raspadanja) slažemo hrpu u koju možemo staviti limenu bačvu sa gnojem i vodom i uz pomoć topline iz „Biomeilera" možemo skupljati bioplin.
Mi planiramo na 1. Radionici raditi oko 5 metara široku i oko 3-4 metara visoku u kojoj ćemo namotati oko 200-300 metara cijevi kroz koju će ići hladna voda,a mikroorganizmi će prerađivati sječku, lišče i ostatke u hrpi i tijekom prerađivanja javlja se visoka temperatura koja grije vodu u cijevima i tako otprilike 18 mjeseci izlazi voda temperature 60 stupnjeva celzijusa koju koristimo za grijanje, u našem slučaju plastenika i kuće a moguće je garaže i svega što vam je potrebno!

1. Radionica u Horvatima-vrtizobilja 19.11.-20.11. 2016. Izrada hrpe od sječke za grijanje plastenika ( 800m2),

700kn preporučene donacije za 2 dana uključena hrana i snimljeni video materijali s fotografijama. Postoji mogućnost noćenja, ali molim posebno javiti i dogovoriti! Prijave za radionicu primamo do 13.11. 2016.
Početak u subotu i nedjelju je u 9 sati.

2. Radionica u Samoboru 3.12.-4.12.2016. Izrada hrpe od sječke za grijanje privatne kuće.
700 kn preporučene donacije za 2 dana, uključena hrana i snimljeni video materijali s fotografijama. Prijave za radionicu primamo do 28.11.2016.
Početak u subotu i nedjelju je u 9 sati

Prijave molimo na donju prijavnicu.

Pitanja na broj telefona 099 820 4661 ili na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ukoliko se ne javim odmah čujemo se naknadno tijekom dana

Na I. radionici ćete raditi sve praktično uz teoretske osnove kako bi pojmili postupke. Na našem imanju –vrtizobilja radit ćemo hrpu od sječke za grijanje plastenika ( 700m2)

Na II. Radionici također ćete raditi sve praktično uz teoretske osnove kod jedne obitelji u Samoboru za grijanje njihove kuće ( oko 200m2)

biomeiler-tempCilj nam je ovih radionica da ovladate tehnikama izrade biomeilera kako bi bili sposobni izraditi ih sami i pomoći sebi i drugima grijati različite prostore uz pomoć sječke, lišća, trave, piljevine, hoblovine, vode i mikroorganizama.

Sječku ćemo kupiti ili napraviti sami, ovisi što možemo nabaviti kvalitetnije. Radit ćemo u 3 skupine i mijenjat ćemo posao kako bi prošli svi kroz sve faze izrade i bili upoznati, te samostalno ovladali tehnikom.
1. Faza je sipavanje sječke , slaganje iste u krug, gaženje, špricanje vodom i mikroorganizmima,
2. Faza stavljanje cijevi u različitim fazama slaganja hrpe i stavljanje posude za gnoj koja će proizvoditi bio plin uz pomoć topline

3. Završna faza slaganje hrpe

Nakon dovoza sječke i slaganje hrpe, te stavljanje cijevi u 3-4 nivoa završavamo izradu hrpe i sve spremamo, radimo evaluaciju i obrađujemo kroz pitanja i odgovore koji su nastali u završnoj fazi!

Obje ćemo fotografirati i snimati kako bi snimljeni materijal imali za edukaciju, kada snimku obradimo dobit ćete je zajedno sa fotografijama i priručnikom za izradu biomeilera.

Obavezno ponijeti odijelo za rad, obuću, rukavice, jer ćemo veći dio vremena raditi praktično, jer kada sam praktično radiš to upamtiš , razumiješ i znaš ponoviti.
Donacija za radionicu i hranu za subotu i nedjelju iznosi 700 kn!
Broj ljudi je od 12-15
Moguć je smještaj, uz obaveznu najavu i planiranje
Ukoliko će biti padaline, radionice će se održati, jer nam je sve natkriveno, hladno nam neće biti, jer ćemo raditi i piti tople napitke!
Javite se ukoliko vam treba individualno vođenje , savjetovanje i izgradnja kompostne hrpe za grijanje!

Živimo i radimo kroz prirodne procese!