Edukacija za kinooperatere u MM centru i kinu SC 2017.

Nakon uspješne prošlogodišnje radionice za kinooperatere u MM centru (SC, Savska cesta 25), s edukacijom u području digitalnih i analognih projekcija nastavljamo i ove godine od 9. do 12. rujna, pod vodstvom austrijskog kinooperatera Christiana Zaglera.

Cilj je radionice obučiti i usavršiti tehničare i umjetnike u području za kojeg ne postoji mogućnost školovanja, a o kojem ovisi djelovanje svakog kina i filmskog festivala. Radionica će biti podijeljena u tri edukacijske cjeline – napredna radionica za DCP, napredna za 35 mm i početna za 35 mm projekcije, a obuhvaćat će teoriju i praksu.

Dio radionice posvećen digitalnim projekcijama, bavit će se naprednijim pitanjima i problemima vezanima uz DCP te je taj dio namijenjen osobama s iskustvom u radu s DCP projektorima.

Radionički dio vezan uz analogne, 35 mm, projekcije namijenjen je početnicima, ali i osobama s određenim znanjem iz ovog područja te će početnicima pružiti osnovna znanja vezana uz filmske materijale, formate, projektor, spajanje filma, namatanje filma i samostalno projiciranje filma, dok će dio za iskusnije polaznike, između ostaloga, biti fokusiran na održavanje samog projektora, mogućnost rješavanja tehničkih problema i specifičnija znanja.

Cijene pojedinačnih radionica su: 350 kn - DCP napredna, 350 kn - 35 mm napredna, 400 kn - 35 mm početna. Cijena dviju radionica (35mm&DCP) je 600 kuna. Prijave šaljite na e-mail kinooperatermm@gmail.com  do 29. kolovoza (s naznakom: Radionica 2), polaznike ćemo obavijestiti do 2. rujna.

Broj polaznika je ograničen, a radionica će biti na engleskom jeziku. Pošaljite nam kratki životopis s naglaskom na tehničko iskustvo i iskustvo rada vezano uz filmske projekcije, motivacijsko pismo te kontakt – broj telefona i e-mail adresu.

Voditelj radionice Christian Zagler (1980., Beč) austrijski je projekcionist s dugogodišnjim iskustvom rada na brojnim filmskim festivalima (Rotterdam Film Festival, Festival austrijskog filma Diagonale, Filmfest Dresden, Obernhausen Kurzfilmtage, Transylvania Film Festival, 25 FPS Film Festival, Viennale Film Festival, Dubai International Film Festival) i rukovanja s različitim digitalnim i analognim projektorima.

Radionica se održava uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, a više informacija i detaljan raspored potražite na linku http://mmcentar.sczg.hr/ .
Kontakt: Štefica Bartolin, 091 5882458

Studentski centar / Kultura promjene
Savska 25, Zagreb 10000
www.sczg.unizg.hr