WES 2018. - radionica o ugradbenim sustavima

Budući inženjeri, usprkos tome što imaju dobru teorijsku podlogu za posao koji ih čeka nakon školovanja, rijetko kad imaju mogućnost biti u doticaju sa problemima iz prakse. To dodatno iskustvo može biti baš ona sitnica koja im je potrebna da nadopune svoj životopis i istaknu se među mnoštvom svojih kolega. Proaktivnost i želja za unaprjeđenjem svojih vještina, kao i nova znanja koja se steknu mimo predavanja, znak su da studenti žele raditi na sebi i iskoristiti sve što im se nudi da bi konstantno bili u koraku s vremenom.

Zbog svega navedenog se studentska udruga EESTEC LC Zagreb, u suradnji sa partnerima, odlučila na organizaciju treće po redu radionice o ugradbenim sustavima pod imenom Workshop on Embedded Systems (WES). Tema ovogodišnje radionice je OpenWrt embedded Linux distribucija. Studenti će se susresti s problematikom s kojom se inženjeri susreću u praksi kao i nadograditi svoje teorijsko znanje, ali i pokušati primijeniti stečena znanja kako bi došli do rješenja zadatka koji će postaviti ovogodišnji glavni partner Sartura.

Radionica će trajati od 21. 5. do 1. 6. 2018., a održat će se na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER). Na njoj će sudjelovati visoko motivirani studenti koji će biti odabrani selekcijskim postupkom, a bit će podijeljeni u timove po tri člana. Radionica će se sastojati od teorijskog i praktičnog dijela. Teorijski dio čine predavanja na kojima će naglasak biti na savladavanju osnova korištenja OpenWrt-a. Praktični dio, kojeg je smislio naš glavni partner Sartura, će omogućiti sudionicima da sami isprobaju pokrenuti i podesiti development sustav za uporabu, unutar kojeg bi se okušali u dostupnim alatima kao i pokretanju i konfiguriranju LXC kontejnera prema datim zadatcima.

Prijave su otvorene do 11. 5. 2018., a sudionici će radom u timu i rješavanjem praktičnog zadatka steći nove vještine i iskustvo koje će ih motivirati da nastave raditi na sebi i ulagati u svoj razvoj, zato ne propustite priliku i prijavite se!

Po završetku svi redovni polaznici će dobiti certifikat o sudjelovanju koji se može priložiti uz životopis pri prijavi za posao, a najbolji tim dobit će i vrijedne nagrade. EESTEC LC Zagreb Sveučilište u Zagrebu.

Više informacija o samoj radionici dostupno je na sljedećim poveznicama:
Facebook stranica: https://www.facebook.com/WoESystems/
Web stranica udruge: http://eestec.hr/
Web stranica radionice: http://eestec.hr/wes/
Kontakt: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.