Freestyle ples nastavlja se i u novoj godini

Pozdrav svim plesoljupcima!
Freestyle ples nastavlja se i u novoj godini - četvrtkom u 20h - gdje svi isplesavaju dušu i tijelo kako im najviše paše.
Ovo je totalno za tebe ako:
- voliš plesati bez ikakve brige o koreografijama i koracima (ne treba ništa pamtiti i ponavljati, nije potrebno ni plesno iskustvo)
- dosadio ti je aerobik i slični treninzi i tražiš nešto novo
- želiš se osjetiti živo i veselo i razgibano
- želiš istraživati što sve tvoje tijelo može i na koliko ti načina može donijeti gušt i rasterećenje
- želiš se otkačiti
- želiš bar jednom tjedno imati vrijeme koje je samo tvoje i za tebe
- želiš prostor i društvo u kojem je sve što doneseš sa sobom dobrodošlo


Ključna stvar je - ovo je trenutak u tjednu koji je tvoja oaza prepuštanja i opuštenosti u gibanju kako tebi paše.

Mjesto održavanja: Apolon centar, Derenčinova 1/ 4. kat
Vrijeme: svakog četvrtka od 20:00 - 21:30
Ulaganje: mjesečna članarina (od datuma dolaska) 200kn (za 4 dolaska), 240kn (za 4 dolaska koje možete iskoristiti u 1,5 mjesec) ili 60kn po satu (prvi dolazak)
Popust: Dovedite nekoga sa sobom na ples i oboje dobivate popust: svaki od vas plaća po 170kn mjesečne članarine (umjesto 200kn).


Susreti su tematski, a bilo je zanimljivih i dubokih tema - ženska energija, počeci, otvoreno srce, izbor... a sprema se još puno toga! Sve naravno uz odličnu pomno biranu glazbenu podlogu koja prati naše plesne priče!
Dojmove s prethodnih radionica možete pročitati ovdje: Dojmovi.
Dojmove dvaju polaznica dijelim sa vama i ovom prilikom:
"Ja nisam od pretjeranih riječi ali moj osmijeh i dječije oduševljenje dok traje tvoja plesna radionica sve govore. Od srca sam ti zahvalna na ovome što radiš. Počela sam spoznavati i drugu dimenziju plesa koja mi do sada nije bila poznata osim što me bezuvjetno i uvijek dizala do nebeskih visina. Hvala što tako kreativno, nježno a opet snažno plešeš sa nama i slažeš božanske kompilacije."
"Draga Ivana, svim ženama koje su, u prečesto gruboj kolotečini života, zaboravile što je radost i što ih istinski veseli, preporučila bih tvoju radionicu. Ples je veselje, budi potisnutu energiju i osjećaje i vraća nam osmijeh na lice. Svi su sinoć imali prekrasan osmijeh! I ja među njima bila sam sretna, i ponosna što sam se uspjela opustiti i barem malo osloboditi nataloženih granica. Hvala ti!"
Freestyle radionice su popraćene i u medijima, prilog s HRT-a i dojam Vesne Mimice.
Što Vesna Mimica kaže o ovom plesu...Preuzeto sa stranice: http://djh.hrt.hr/vjezbajte-s-nama/10527-free-style Objavljeno Srijeda, 18. Lipanj 2014.
"Ivanu Štulić našla sam slučajno. Gledala sam po "mreži" neke opcije vježbanja i zapelo mi je za oko "Proljetno čišćenje". Ne možete ostati hladni na taj tip vježbanja! Što li se tamo radi?
Otvorivši stranicu, dočekala me Ivanina nasmijana fotografija! Njezino je lice bilo obasjano nekom vedrinom pa sam pomislila - tu ne mogu pogriješiti.
I tako smo se snimatelj i ja zaputili u centar grada, na 4. kat. Malo je Goran, naš snimatelj, gunđao: visoko je to. Ali kad smo ušli u prostor znali smo da nismo pogriješili. Dočekala nas je Ivana, ista kao na fotografiji, nasmijana, i cijela grupa nasmijanih žena i jedan momak s dugom kosom. "Nećete me prepoznati među ženama", rekao je, "imam divnu dugu kosu". Ovdje su svi dobre volje, ali ja još ne znam što je to free style pa sam oprezna. Neće me valjda natjerati na neko "dubinsko" ispitivanje sebe, jer to mi nikada ne uspije. Ja sam trenirani školovani plesač i što mi kažeš to i radim.
I onda za mene iznenađenje. Jest, Ivana traži od nas da se zapitamo treba li nam teret na ramenima, možemo li zamahnuti guzom a da ne mislimo o tome što to možda znači... I zamislite, možemo! Ja mogu! Jer svira sjajna glazba koju Ivana izabire za pojedine satove i svaka ima svoju svrhu. I to funkcionira. Letim po prostoru, sviđa mi se. Mlatim rukama, pustila sam tijelo, uživam. Po putu kroz ugodan prostor u potkrovlju komuniciram sa sasvim nepoznatim ljudima i smijemo se, pričamo, komentiramo. Ivana nas vodi, ali ne određuje. Slobodni smo u izboru pokreta i smjerovima u prostoru. Čak se i Goran, naš snimatelj, zainteresirao. Nije nas prekidao, već se samo premještao da napravi bolju sliku.
I ako sam bila protiv nekih ustaljenih pravila treninga, sad sam totalno popustila. Divno je.
U trenutku završavanja sata potpuno ste nesvjesni da ste žestoko vježbali gotovo 50 minuta bez pauze. I da, ljudi se i dalje smiju, dobra je to ekipa. Neki se znaju jer pjevaju zajedno u zboru, poput Irme koja pjeva u gospel-zboru Sunce. Kaže: "Friška sam penzionerka". A tko bi rekao. Letjela je po prostoru kao i ja. Ili Zrinka, trudnica. I ona i beba otplesale su svoj sat."
Snimka reportaže kao i primjer treninga objavljeni su na webu HRTa: http://djh.hrt.hr/vjezbajte-s-nama/10527-free-style.
Članak o ovom plesnom stilu: http://www.womeninadria.com/kako-pomaknuti-granice/.
Predbilježbe: Možete se pridružiti grupi u bilo kojem trenutku, potrebna je prijava na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili 091 4501 328. Za sva pitanja javite se. Slobodno i proširite riječ (ili korak) dalje. :)
Plešimo zajedno!
Veseli plesni pozdrav, Ivana Štulić
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.", Friedrich Nietzsche

Apolon Centar
za zdrave stilove života
Derenčinova 1/ IV.kat 10 000 Zagreb, HR

OIB: 68531770540

tel: 095 816 88 18,
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Webpage: www.apoloncentar.hr
Facebook: www.facebook.com/ApolonCentarZagreb