ACROBATICS AND BODY BALANCE WORKSHOP

 

RADIONICE

ACROBATICS AND BODY BALANCE WORKSHOP- 26. travnja od 16:00-20:00 h- voditelj: Nikola Orešković
Kotizacija: 100 KN
Prijave i informacije do 22.4. na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Akrobatika općenito podrazumijeva tjelesne pokrete za koje je potreban visok stupanj motoričke koordinacije i spretnosti, kao i održavanje ravnoteže. Body balance (equilibrium) je mogućnost zadržavanja centra ravnoteže. Radionica je namijenjena svima koji žele obogatiti svoj fizički izričaj, razviti svjesnost tijela u prostoru, te osvijestiti različite točke ravnoteže. Program radionice je osmišljen tako da nikakvo predznanje nije potrebno, već se elementi sustavno savladavaju.


Što očekivati:
- priprema tijela i shvaćanje biomehanike; predvježbe u fazama; asistencija; osvještavanje različitih centara ravnoteže; izdržaji, stojevi, figure; akrobatika u pokretu

CAPOEIRA WORKSHOP- 27. i 28. travnja od 12:00-16:00 h- voditelj: Nikola Orešković
Kotizacija: 200 KN
Prijave i informacije do 22.4. na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Capoeira je afro-brazilska vještina u kojoj se isprepliću elementi borilačkih vještina, akrobatike, plesa i glazbe, kroz igru u nenasilnom okruženju. Nastala je fuzijom različitih kultura, a razvili su je afrički robovi u Brazilu kao izraz težnje za slobodom. Njeni afrički korijeni i danas se manifestiraju kroz glazbu, pokrete i simboliku u samoj igri.
Vodeći se principima capoeire koji se zasnivaju na poštovanju i nenasilju, te promicanju jedinstvenosti i različitosti svakog pojedinca, elementi capoeire koriste se kao pedagoški alat za socijalni i osobni razvoj, te izgradnju pozitivnog karaktera i interkulturalno učenje.
Capoeira nije natjecateljska aktivnost i u nju se mogu uključiti svi bez obzira na spol, dob i tjelesne mogućnosti. Doprinosi razvoju koncentracije, koordinacije pokreta, snage i fleksibilnosti, a velik naglasak na improvizaciji potiče maštu, kreativnost i slobodu pokreta.

VODITELJ:
Nikola Orešković, profesor capoeire.
Iskustvo u radu s ljudima različitih profesija stekao je kroz razne oblike fizičke aktivnosti (taekwondo, yoga, gimnastika, suvremeni ples, kaskaderstvo, capoeira). Znanja iz različitih sistema kretanja spaja u vlastiti sistem treninga. Mentor je Capoeira Amazonas akademijama na području Republike Hrvatske. Radi i kao vanjski suradnik na Kineziološkom Fakultetu (kolegij akrobatike).

Tena Srdelić
Zagrebački plesni centar
t. +385 1 4833 083
f. +385 1 4641 154
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.