Pilates i joga vježbanje u Mlinovima

PILATES
Može li danas umjerena tjelovježba ,zaista biti sve što je potrebno za potpunu kondiciju?
Ako se usredotočite na prave vježbe može . Osnovna razlika pilatesa i drugih oblika tjelovježbe je u tome što se konvencionalni oblici tjelovježbe najviše koncentriraju na razvijanje snage ruku i nogu, tj. na ionako najjače mišiće u tijelu, te uvelike ignoriraju mišiće centra tijela (tzv. powerhousea) koji su manji, slabiji i koje je puno teže izolirati i aktivirati. Upravo su oni najbitniji za pilates metodu.

Pilates vježbe izvodimo tako da aktiviramo mišiće powerhousea i na taj način stabiliziramo trup prilikom izvođenja različitih pokreta.Vježbe se ne izvode s puno ponavljanja i u velikom broju serija jer je naglasak na kvaliteti izvedbe, preciznosti i fokusiranosti na pravilno izvođenje pokreta.
Konačan cilj vježbanja je savladati kako pravilno, s lakoćom i bez bolova koristiti svoje tijelo u svakodnevnom životu (npr. pri sjedenju, hodanju, stajanju, sagibanju...), postići idealan omjer snage i fleksibilnosti, a samim time i pravilno držanje, te pomoći pri savladavanju svakodnevnih stresnih situacija.

Što nudi Pilates ?
Iskrivljenost i nepravilno držanje i ukočenost kao osonovni problemi postaju imperativ zbog koji se ljudi odlučuju na aktivnosti. Pilates pomaže ublažiti ove simptome, te se pokazuje kao savršena alternativa vježbanja za ljude svih životnih dobi,nudi povećanje osnovnu snage , njeno produljenje te također ima i optimalna tonirajuća svojstva.

Prednosti Grupnih vježbi Pilatesa
Grupa vježbe jesu više nego glasna glazba, brzi pokreti i povici ohrabrenja koje obično čujemo i vidimo u fitnessu.
Grupna vježbanja nude mogućnosti socijalnog uključivanja, nude fizičke prednosti i nude bolju psihološku podršku.
Uz dobrog instruktora nikada nije dosadno s obziroma da on nudi različite vježbe koje je kreirao postavkama grupe. Sudjelovanje u satu grupne vježbe pruža izazove rada izvan ograničenja koja postavlja individualni trening.
Instruktor promatra svoje tijelo za znakove umora te prenosi na vas svoje granice, samim tim vjerojatnost da će raditi teže postaje puno veća , jer tada svatko vježba prema istom odnosno zajedničkom cilju ( drugačije nego kada to radi za svoje vlastite potrebe) .

PRIJAVE SE PRIMAJU DO 14.1., A VJEŽANJE ZAPOČINJE OD 15.1.2018.

PRIJAVITE SE PREKO DONJE PRIJAVNICE

JOGA

Zašto vježbati jogu?
Ukoliko se želite opustiti i rješiti stresa, razgibati i ojačati tijelo, povećati fleksibilnosti ili pronaći unutrašnji mir, joga vam u tome može pomoći! Zadnjih godina joga je postala vrlo popularna i ova drevna istočnjačka tradicija dobro se uklopila u zapadnjački, vrlo često stresan i sjedilački način življenja.

Vježbe joga položaja i disanja predstavljaju terapijske obrasce koji nam pomažu da ponovno uspostavimo prirodnu ravnotežu tijela i zdravlje - jačaju lokomotorni sustav i koštano tkivo, pomažu pri održavanju zdrave kralježnice, uravnotežuju metabolizam, imuno i živčani sustav, poboljšavaju cirkulaciju, neutraliziraju umor, napetost i stres te pridonose boljoj koncentraciji i mentalnom zdravlju.

Redovitim vježbanjem joge tijelo postaje mlađe, gipkije i snažnije, a duh vedar, odlučan, pun entuzijazma i staložen. Jogom postižemo skladnu građu tijela i pravilno funkcioniranje unutarnjih organa što je preduvjet tjelesnog zdravlja. Postajemo sretniji, zadovoljniji i opušteniji.

PRIJAVE SE PRIMAJU DO 14.1., A VJEŽANJE ZAPOČINJE OD 15.1.2018.

PROMOTIVNA CIJENA ( vrijedi samo za 01/2018 )- 8 h SAMO 150,00 kn po osobi
Puna cijena je 250 kn

Termini
Ponedjeljak i srijeda : 09:00-10:00h

VODI : NOVELA BUDMAN-MONAS 
MJESNA ZAJEDNICA MLINOVI
JAHORINSKA 5A, ZAGREB
Kontakt telefon: 0913444084

PRIJAVITE SE PREKO DONJE PRIJAVNICE


JAHORINSKA