OSLOBODITE SE KRIVNJE I EMOCIONALNE UCJENE

Dvodnevna besplatna  radionice u Varaždinu :
OSLOBODITE SE KRIVNJE I EMOCIONALNE UCJENE- 13. i 14. srpnja u Mjesnom odboru Banfica, Dravska 7 b. Radionica se odžava u petak od 18-20 h i u subotu od 10-12 sati.

Evo nekoliko riječi o radionici:
Najčešći oblik okrivljavanja je - nisam dovoljno dobar, i zato me se ne može voljeti..
Razlog takve vrste odnosa prema sebi korijen je dobio u najranijem djetinjstvu, kad je roditelj dijete kritizirao a dijete to uzima osobno i identificira se s time..
Dijete sve do 10, 12 godine nema potpuno razvijen kritički um odnosno ne može filtrirati ono što mu roditelj govori (dali je istina ili laž) i zato svaku kritiku ili kaznu uzima na razini identifikacije.

Više od 90 posto žena svakodnevno ima osjećaj krivnje jer im se čini da nisu dovoljno dobre u nekoj od svojih uloga.

Dugotrajan osjećaj manje vrijednosti kao nus-produkt osjećaja krivnje, vodi u veliko nezadovoljstvo sa sobom, sa životom, poslom, društvenim angažmanom, nemogućnost promjene trenutnih životnih okolnosti, zdravih partnerskih odnosa a u konačnici vodi u depresiju.

Izaći iz obrasca samookrivljavanja koju nosimo i u odraslu dob je proces koji zahtjeva tri najvažnije komponente:
1. Uvid da se okrivljujemo zbog obrasca koji smo dobili u najranijoj dobi a da naši osjećaji (krivnje) nismo mi i da to više ne moramo osjećati (dakle možemo to promjeniti)
2. Zaokupiti se otklanjanjem te krivnje kroz fenomen oprosta sebi (a onda i drugima) i drugim učinkovitim vježbama
3. Preuzeti odgovornost za svoje osjećaje sada i živjeti u ovom trenutku.
Ne možemo biti zadovoljni u životu ako se osjećamo krivim...

Radionicu vodi Lidia Černi:
NLP i holistički life coach, član Međunarodne Alijanse Holističih Terapeuta (IAHT), predavačica i voditeljica brojnih tečajeva (oslobađanja od stresa, meditacije, samopouzdanja, riješavanje konflikata u odnosima, pozitivnog mišljenja itd.) i radionica samorazvoja u sklopu Svjetskog duhovnog univerziteta Brahma Kumaris.u Zagrebu

Prijave su obavezne na 095 528 2608