BESPLATNO PEDAVANJE O MAYANSKIM PIRAMIDAMA I KALENDARIMA U ZAGREBU

"TKO POSJEDUJE TVOJE VRIJEME POSJEDUJE TVOJ UM!" – dr. José Argüelles / Valum Votan

Tko su bile Maye? Kamo su misteriozno nestale, napuštajući desetke tisuća gradova u 9. i 10. stoljeću? Zbog čega su Maye bile tako fascinirane Vremenom? Koja je svrha njihovih kalendara? Na koji način je mayanski kalendar Tzolkin povezan sa nama? Koje je značenje 21.12.2012. i Proročanstva Maya? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja o drevnim Mayama potražite na predavanju u Kulturnom centru Travno.

U svijetu Maya sve je višedimenzionalno. Za Maye cijeli Univerzum pulsira životom, sve je između sebe povezano, dio Jedinstva. Drevne Maye su nam ostavile svoja znanja kroz univerzalne jezike: matematiku, arhitekturu, svetu geometriju, umjetnost: glazbu, slikarstvo, ples. U piramidama i arhitekturi Maya je ukodirano različito znanje kroz matematičke odnose i svetu geometriju. Piramida u Chitzen Itzi između ostalog sadržava kodove kalendara, a na mnogim stelama su upisani datumi koji označavaju različite cikluse evolucije Univerzuma. Razumijevanje vremena koje su dostigle Maye još uvijek nije nadmašeno. Mayanski kalendar je najsavršeniji kalendar koje je čovječanstvo ikada koristilo. Njihovo lunarno-solarno-galaktičko praćenje ciklusa, nije samo brojanje dana nego nam omogućava otkrivanje naše fizičke, emocionalne, mentalne i duhovne strukture. Mayanski kalendar je matrica za usklađivanje sa prirodnim vremenom, i također alat za samospoznaju.

14.3.2018. srijeda, u 19 sati
Kulturni centar Travno, Mala dvorana,
Božidara Magovca 17, 10010 Zagreb, Travno
Predavačica: Vesna Šantak
Ulaz slobodan

OBAVEZNE PRIJAVE NA
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
ili na mobitel: 0989294751

Predavanja i radionice održava Vesna Šantak, Uaxak Etznab, članica Zaklade za Zakon Vremena, Pokreta za Mir, te promjenu kalendara na 13 luna 28 dana. Održava predavanja, radionice i individualne konzultacije. Prevodi tekstove i surađuje sa Law of Time – Zakladom Zakona Vremena i Galaktička istraživanja. Uređuje stranicu na facebooku i blog mayanskog kalendara. Blog je postao službena stranica na hrvatskom jeziku, linkom povezan na stranicu Law of Time. Usavršava svoje znanje na naprednim radionicama i surađujući sa Zakladom Zakon Vremena. Osim mayanskom kozmologijom i kalendarom bavi se Reikijem, Munay ki 9 rituala i art terapijom. 1998. godine je diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer slikar-grafičar. Autorica je programa i projekata za djecu i odrasle iz područja likovnih umjetnosti, plesa i art terapije. Izlagala je na mnogim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Više o mayanskom kalendaru pratite na:
http://vesnasantak138.blogspot.com/
http://www.facebook.com/mayanski.kalendar

Na linku možete pogledati gostovanje Vesne Šantak u emisiji „Na rubu znanosti“
https://youtu.be/ATN0ZvN34hA