Strah i njegova odsutnost kao tema mjeseca | Chan centar Hartovski vrh

Dragi prijatelji, dragi članovi,

kažu da krizu najbolje podnose oni koji ne razmišljaju o boljem svijetu i životu od prije ili onom koji dolazi poslije. Takvi misle i djeluju onako kako je u suženim uvjetima moguće. Vrijeme krize ne doživljavaju kao hibernaciju do boljih vremena već kao život kakav u tom času jest, koliko god se doimao siromašnim. U chanu bi takve nazvali sposobnima boraviti u sadašnjosti i ovdašnjosti. Zvuči poznato. Zvuči ljekovito.

Sljedeća prilika za učenje kako se približiti živome "ovdje i sada" kroz praksu chana je tečaj meditacije Mirnoća i uvid. Održavamo ga krajem travnja, onako kako možemo, online. Prilagođeno, osiromašeno za izravan doticaj. No još uvijek vrijedno, cjelovito i potencijalno doista ljekovito.

Seriju javnih predavanja na temu emocija pobuđenih krizom nastavljamo razmatranjem straha, i njegove odsutnosti. Priključite se preko Zooma u srijedu, 7. travnja. Predavanje će biti prevođeno na engleski pa možete pozvati i svoje međunarodne prijatelje! U ovome izdanju Novosti pročitajte transkript prošlomjesečnog predavanja o suosjećanju. Svojevrsni je uvod u temu straha, jasno se nastavljaju.

Prilika za uhvatiti malo mira je sredinom mjeseca na još jednom Danu meditacije. Prakticirate li redovito ili biste se htjeli vratiti sjedenju i nadahnuti se, priključite se!

Radujemo vam se,
Karmen Mihalinec 

NAJAVE TRAVANJ
7. Javno predavanje, 19 sati, online
8. - 11. Škola za učitelje Dharme i chana
17. Dan meditacija, od 9 do 17 sati, online
24. i 25. Mirnoća i uvid, tečaj chan meditacije,10-13, 16 -18 sati, online

NAJAVE SVIBANJ
5. Javno predavanje, online
8. Dan meditacije, online
23. Buddhin dan / Vesakh

JAVNO PREDAVANJE O strahu i njegovoj odsutnostiBudizam kaže da je najveći poklon koji možemo primiti ili dati sloboda od straha. Vrijedniji od dragocjenog predmeta, vrijedniji od bilo koje druge emocije. Zašto je to tako? Što strah čini toliko teškim i ograničavajućim da mu je posvećeno takvo mjesto? U kojim uvjetima buja, u kojima jenjava?
Po novo zrno mudrosti majstora Žarka Andričevića o našem unutarnjem emocionalnom krajoliku dođite na javno predavanje. I ovaj mjesec održavamo ga preko platforme Zoom. Poveznica ovdje.

DAN MEDITACIJE Subota, 17. travnja od 9 do 17 sati, online Dan meditacije možemo shvatiti kao dan mira koji bi s vremena na vrijeme svatko sebi trebao pokloniti. Dan kada za sobom ostavljamo prošlost, odlažemo planiranje budućnosti i usredotočujući se na metodu meditacije, uranjamo u puninu sadašnjeg trenutka. U njemu možemo otkriti sebe bez uobičajenih relacija, možemo osvijetliti unutarnja emocionalna previranja i – možemo ostvariti mir. Pronaći u sebi mirno mjesto znači napuštati život sukoba, a ostvarivati život sklada – sa sobom, s drugima i sa svijetom. Detalji i prijave...

MIRNOĆA I UVID Tečaj chan meditacije, onlineDestilat četrdesetogodišnjeg iskustva u meditaciji i njenom podučavanju našega učitelja, Žarka Andričevića, tečaj se održava tijekom jednog vikenda. Kroz četiri predavanja upotpunjena praktičnim radom daje detaljan odgovor na pitanje kako meditirati, što je chan meditacija, zašto je potrebna i kako je raditi.
Namijenjen je početnicima kao i svima onima koji već meditiraju, ali bi se htjeli potpunije uputiti u kontekst i izvođenja prakse.
Detalji i prijave... 

PROČITAJTE NA NAŠIM STRANICAMA O suosjećanju Prošli put smo govorili o ljutnji, njezinoj destruktivnosti i tome koliko se ta emocija loše odražava na one koji se ljute i na one prema kojima je usmjerena. Pokušao sam ukazati kako kriza u kojoj se nalazimo potiče iznicanje negativnih emocija. U tom smo kontekstu govorili posebno o ljutnji zbog njene destruktivnosti. Dalje...

Chan centar Hartovski vrh · Hartje bb · Kostanjevac 10455 · Croatia
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.




alternativni-oglasni-centar-2

Želite možda oglasiti svoju radionicu, tečaj, predavanje, proizvod ?
Za samo 140 kn po objavi možemo kvalitetno promovirati vašu vijest.
Pošaljite nam upit na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Više o našim mogućnostima možete vidjeti ovdje.