Štrikeraj štrika šal

Dragi svi, mi smo Udruga i Centar OZANA, provodimo programe za mlade i odrasle osobe s intelektualnim teškoćama te kroz naš Štrikeraj café okupljamo sve ljubitelje pletenja i kukičanja, i zajedno s njima, pletemo topliji i humaniji svijet.

Mnogi od vas povezali su se s nama kroz inicijativu Upletimo se! tijekom koje od 2019. godine izrađujemo kvadrate koje spajamo u deke i darujemo potrebitima. Isprepleli smo ruke s onima koji nam se, od 2021. godine, pridružuju u izradi rukavića za oboljele od Alzheimera i drugih demencija. Zajedno savladavamo osnove pletenja i kukičanja, usavršavamo već postojeća znanja te otkrivamo terapijske učinke ovih aktivnosti. I želimo da nas ima što više! Zato je svaki naš projekt osmišljen tako da se svatko može uključiti neovisno o stupnju usvojenosti vještina, da za svakog bude jednako izazovno i zanimljivo, da svatko može doživjeti uspjeh svojim doprinosom, a proizvod koji nastane da ima neku dobru svrhu u smislu da njime pomažemo određenoj skupini u potrebi. I zato:

Ššš…Šuška se šuška da ove jeseni Štrikeraj štrika šal

Da, dobro ste čuli, štrikamo ŠAL i zajedno s Klinikom za psihijatriju Vrapče, našim partnerom u projektu „Ruke“, koji financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, pozivamo vas da nam se pridružite: Kako?

1. Ispletite ili iskukičajte ŠAL po svom izboru te ga najkasnije do 25.11.2023. donesite ili pošaljite na našu adresu
Udruga OZANA
za Štrikeraj café
Ulica grada Vukovara 239, 10 000 Zagreb

Svi prikupljeni šalovi biti će darovani pacijentima Klinike za psihijatriju Vrapče te korisnicima Udruge i Dnevnog centra OZANA.

2. Uključite se (grupno ili pojedinačno) u izradu ZAJEDNIČKOG ŠALA kojim ćemo ove godine ogrnuti božićno drvce i postaviti ga u dvorištu Klinike za psihijatriju Vrapče
- organizirajte pletenje zajedničkog šala tako da isti šal naizmjence pletu različite osobe
- ispletite sami dio za zajednički šal
- navratite u naš Štrikeraj café, Ulica grada Vukovara 239, te ispletite nekoliko redova šala koji nastaje kod nas

Zajednički šal izrađujemo od 100% ovčje vune koju će nam, najvećim dijelom, osigurati EWE Fondacija. Šal pletite od čiste vune (one grublje), 30 očica, na igle broj 5; svaki red plesti prave očice. Ukupno nam je potrebno 60 m zajedničkog šala kako bismo njime ogrnuli božićno drvce. Ukrasi za njega također će biti od čiste vune, te možete izrađivati i njih ukoliko želite. Svoj dio zajedničkog šala donesite nam ili pošaljite najkasnije do 15.11.2023.

3. Podržite našu inicijativu donacijom Donirati
možete vunicu za izradu šalova, ovčju vunu za izradu zajedničkog šala ili nas možete podržati financijski (IBAN: HR1223600001101403726).

Ukoliko nemate vunu i pribor a želite plesti, slobodno nam se obratite te ćemo vam, u skladu s mogućnostima, osigurati potrebno. Za sve info: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  ili 01/6152 946 

 

 

                                     ♦

                                     ♦

                                     ♦