Aktivistička početnica - dvodnevna radionica

Aktivistička grupa Zelene akcije poziva te na dvodnevnu radionicu "Aktivistička početnica" koja će se održati 9. i 10. prosinca 2023. Program će oba dana trajati od 9 do 17 sati u prostorijama Zelene akcije (Frankopanska 1, Zagreb).

Na ovom praktičnom treningu, kojim zatvaramo Jesenski eko-seminar, zajedno ćemo proći osnove aktivističkog organiziranja kako bi svi_e sudionici_e bili_e spremni_e samostalno ili u grupi pokrenuti vlastite inicijative za zaštitu okoliša, ljudskih prava i prava prirode, ili se pridružiti postojećim organizacijama. Program je uključiv za sve dobne skupine, stupnjeve obrazovanja, rodne identitete, vjerske, radničke i druge statuse.

Kroz teoriju i praksu odgovorit ćemo na pitanja: koja su naša temeljna građanska prava, gdje je granica između zakonitog i nezakonitog djelovanja, koji tip građanskog aktivizma i nenasilne akcije odabrati, koji su ključni koraci u planiranju akcije, kampanje ili prosvjeda, kako skladno funkcionirati kao grupa itd. Sva teorija bit će popraćena primjerima i iskustvenim vježbama. Ideja je zajedno naučiti biti spremniji_e prepoznati ključne korake koje treba poduzeti do društvene promjene, kao i potencijalne zamke.

Sudjelovanje na treningu je besplatno i bit će osiguran veganski ručak za sve, oba dana treninga. Na žalost, nismo u mogućnosti pokriti troškove putovanja do Zagreba i smještaja. 

Osiguraj svoje mjesto prijavom putem online obrasca najkasnije do nedjelje, 1. prosinca, u ponoć! Odabrane sudionike i sudionice ćemo obavijestiti dan nakon isteka roka prijava. Vidimo se u Zelenoj :)!

♦ ________________________________________ ♦
Poklon svim našim čitateljicama i čitateljima....

zvučnik newsletter mali

 

Budite informirani na vrijeme o novim događanjima s Drumtidam stranice
UPIŠITE SE NA NAŠU NEWSLETTER LISTU :)
Ispunite donji obrazac i na mail će vam stići link s kojeg možete preuzeti poklon koji želite.

 
Hvala vam i uživajte :
Drumtidam

                                     ♦

                                     ♦

                                     ♦